Αντασφαλιστές: Τα Insurtech απειλούν τους αντασφαλιστές. Τι μέλλει γενέσθαι

της Ελενας Ερμείδου

Μέχρι τώρα η σχέση μεταξύ αντασφαλιστών και insurtech έδειχνε ειδυλλιακή . Ερευνα, όμως της PwC αποκαλύπτει ότι δεν είναι και τόσο, τουλάχιστον για κάποιους αντασφαλιστές.

Τι βλέπουν οι αντασφαλιστές; ..

ότι η επέλαση της νέας τεχνολογίας των insurtech, fintech θα «πνίξει» τα έσοδα τους.

Το 20% από το 56% των παγκοσμίων αντασφαλιστών που συμμετείχε στην έρευνα δηλώνει ότι τα Insurtech αποτελεί απειλή για τα έσοδα τους!

Ένα ακόμα 20% εκτιμά ότι το 40% της κερδοφορίας τους κινδυνεύει. Επίσης ένα 10% εκτιμά ότι ο κίνδυνος απώλειας εσόδων είναι πάνω από το 50%.

Τι κάνουν οι αντασφαλιστές για να μετριάσουν τον κίνδυνο;

Βλέποντας το κίνδυνο, οι αντασφαλιστές, και προβλέποντας τις επιπτώσεις στα έσοδα και την κερδοφορία τους, «στρώνουν το χαλί» στα νέα εργαλεία τεχνολογίας και συνάπτουν συνεργασίες με τον «αντίπαλο». Ο στόχος είναι η συνεργασία και η αλληλοσυμπλήρωση για την ανάδειξη νέων καινοτόμων προϊόντων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας το 52% των συμμετεχόντων αναγνωρίζει την αξία της καινοτομίας και δηλώνει ότι η ανάδειξη της καινοτομίας μέσω αυτών των συνεργασιών βρίσκεται στα στρατηγικά τους σχέδια για ανάπτυξη.

Τα εύρηματα της ίδιας έρευνας, επίσης καταδεικνύουν ότι τα blockchain παραμένουν τομέας για εξερεύνηση και ανάπτυξη στο κλάδο των αντασφαλειών με το  68% να υπογραμμίζει ότι η υιοθέτηση τεχνολογιών blockchain αποτελεί μέρος του παραγωγικού τους συστήματος.

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί ότι μόλις το 8% των αντασφαλιστών σχεδιάζει να  ρίξει επενδυτικά κονδύλια στις τεχνολογίες blockchain τον επόμενο χρόνο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*