Πώς οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις στηρίζουν τις καταθετικές βάσεις των τραπεζών

Στις ασφαλιστικές επιχειρήσεις στηρίχθηκε, εν μέρει, η καταθετική βάση των τραπεζών το μήνα Μάιο, αφού αύξησαν τα υπόλοιπα τους στους λογαριασμούς καταθέσεων και μαζί με το σύνολο των επιχειρήσεων που επίσης αύξησε τα υπόλοιπά του στις τράπεζες, διατήρησαν το σύνολο της καταθετικής βάσης ανοδικό, παρά τη νέα αφαίμαξη που καταγράφηκε στις οικονομίες των νοικοκυριών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το Μάιο οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις αύξησαν το υπόλοιπο των καταθέσεων στα 3,177 δισ. ευρώ, από 2,993 δισ. ευρώ που ήταν τον Απρίλιο, αλλά και 2,643 δισ. ευρώ τον περασμένο Μάρτιο.

 Βάσει των ανωτέρω, το Μάιο οι καταθέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 186 εκατ. ευρώ και τον Απρίλιο κατά 352 εκατ. ευρώ, ενώ σε 12μηνη βάση η αύξηση το Μάιο ήταν 6,5% και τον Απρίλιο 3,3%. Αυτό το οποίο τόνωσε τις καταθέσεις των ασφαλιστικών εταιρειών ήταν οι λογαριασμοί προθεσμίας, που αυξήθηκαν στο 1,207 δισ. ευρώ το Μάιο από 1,772 δισ. που ήταν τον Απρίλιο.

 Ανοδικά κινήθηκε και το σύνολο των καταθέσεων των επιχειρήσεων στα 20,595 δισ. ευρώ το Μάιο, από 19,842 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

 Οι δύο προαναφερόμενες θετικές μεταβολές ήταν αυτές που τόνωσαν το σύνολο των καταθέσεων του ιδιωτικού τομέα το Μάιο στα 119,415 δισ. ευρώ από 118,994 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, υπερκαλύπτοντας τις απώλειες που καταγράφηκαν στα νοικοκυριά, των οποίων οι καταθέσεις μειώθηκαν στο ίδιο διάστημα στα 98,820 δισ. ευρώ από 99,152 δισ. ευρώ τον Απρίλιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*