Θ.Μητράκος: Να προσέχουν οι ασφαλιστικές τα χαρτοφυλάκια τους

της Ελενας Ερμείδου

Εξήρε τις επιδόσεις των ασφαλιστικών στην Ελλάδα και την προσαρμογή τους στο νέο καθεστώς φερεγγυότητας, σύμφωνα με τους κανονισμούς που επιβάλλει το Solvency II και το πλαίσιο των μεταβατικών προτύπων φερεγγυότητας, ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Θεόδωρος Μητράκος στο 10ο Insurance Conference, ζητώντας, ωστόσο από τις ασφαλιστικές συνεχή συνεργασία με την Εποπτεία και καλώντας τες να προσέχουν τα χαρτοφυλάκια ακινήτων τους. Ο κος Μητράκος τόνισε  ότι τα ακίνητα έχουν αξία όταν είναι μεταβιβάσιμα

Ο Υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, παράλληλα κατά την ομιλία του στο συνέδριο ζήτησε από την αγορά να προσαρμοστεί στις νέες Οδηγίες της ΕΕ, να ενισχύσει τις υποδομές της, την εταιρική διακυβέρνηση και την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Αναφορά έκανε στην Πανευρωπαϊκή Ιδιωτική Σύνταξη αλλά και την πλειάδα των νέων κανονισμών που έρχονται όπως οι κανονισμοί των PRIP’s και για την IDD.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κος Θ. Μητράκος  στο περιβάλλον των  χαμηλών επιτοκίων στην αγορά και τα προβλήματα που δημιουργούν στις ασφαλιστικές.

Επεσήμανε την αδήριτο ανάγκη για την δημιουργία Επαγγελματιών Ταμείων, τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο σύστημα υγείας, την ανάγκη καλύψεων έναντι φυσικών καταστροφών, την ανάγκη δημιουργίας ηλεκτρονικού μητρώου, επανεκπαίδευσης, πιστοποίησης των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών  και την ανάγκη να κλείσει ο κύκλος με τα ανασφάλιστα.

Δήλωσε αισιόδοξος για την ασφαλιστική αγορά, που όπως είπε, «σύμμαχος είναι η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*