«Πλάθεται» η Πανευρωπαϊκή Σύνταξη: Ποια τα σημεία τριβής

της Ελενας Ερμείδου

Θετικές είναι οι προοπτικές του Πανευρωπαϊκού Συνταξιοδοτικού Προϊόντος, (PEPP) σημειώνει σε χτεσινή της ανακοίνωση η Insurance Europe, ωστόσο για να αυξηθεί το μερίδιο του προϊόντος θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως ένα πραγματικά μακροπρόθεσμο επενδυτικό προϊόν.

Θα πρέπει αναφέρει η Insurance Europe να δοθεί στους καταναλωτές το κίνητρο ώστε να αποταμιεύουν μακροπρόθεσμα. Το γεγονός αυτό θα συνδράμει στο προγραμματισμό των ασφαλιστών ή άλλων παρόχων να επενδύουν μακροπρόθεσμα και να μπορούν να προσφέρουν τα ανάλογα οφέλη.

Το Πανευρωπαϊκό Συνταξιοδοτικό Προϊόν θα πρέπει να προσφέρει στους κατόχους τους το κατάλληλο επίπεδο ασφάλειας, προσθέτει η Insurance Europe. Αυτό περιλαμβάνει τους κινδύνους μακροβιότητας, -λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πρακτικές που εφαρμόζονται στα κράτη μέλη –πρόσβαση σε εγγυήσεις, ή πρόσθετες καλύψεις έναντι βιομετρικών κινδύνων, όπως είναι η ανικανότητα.

Η Insurance Europe έχει εκδώσει πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες και απαιτήσεις οι οποίες θα πρέπει να ενταχθούν στα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Προς αυτή την κατεύθυνση επισημαίνει πως οι κανονισμοί για τα   δεν αποτελούν σωστό σημείο αναφοράς τονίζοντας ότι οι εν λόγω κανονισμοί λειτουργήσουν παραπλανητικά για τους αποταμιευτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*