Ταξιδεύοντας αεροπορικώς: Ποια τα δικαιώματα του επιβάτη

της Ελενας Ερμείδου

Οι καλοκαιρινές διακοπές ξεκινούν.  Τα Σαββατοκύριακα επίσης, προσφέρονται για αποδράσεις και οι αεροπορικές έχουν ήδη πάρει “θέσεις” στα ελληνικά αεροδρόμια που ανασυγκροτούνται και κυρίως στο Αεροδρόμιο των Αθηνών.

Ενα αεροπορικό εισιτήριο φτηνό είναι πάντα ένα δέλαρ, όμως τι γίνεται σε περίπτωση ακυρώσεων, καθυστερήσεων και άλλων απροόπτων γεγονότων που μπορεί να “κοστίζουν” χρήμα και χρόνο;

Η νομοθεσία της ΕΕ έχει προβλέψει καθώς και οι ασφαλιστικές εταιρείες, οι οποίες φροντίζουν πάντα να εκδίδουν προγράμματα τα οποία να συμβαδίζουν με τις νέες ανάγκες και εξασφαλίζουν ένα ταξίδι άνευ εμποδίων.

Τι προβλεπει ο Κανονισμός για τα δικαιώματα του επιβάτη

  1. Άρνησης επιβίβασης (λόγω υπεράριθμων κρατήσεων, αλλαγής αεροσκάφους και αντικατάστασης με μικρότερο)
  • Δικαιούστε αποζημίωση:
  • 250€ για αποστάσεις έως 1.500 χλμ
  • 400€ για αποστάσεις έως 3.500 χλμ εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης
  • 600€ για αποστάσεις πάνω από 3.500 χλμ για όλες τις άλλες πτήσεις

Επίσης δικαιούστε:

  • Επιλογής μεταξύ επιστροφής της τιμής του εισιτηρίου και εναλλακτικής πτήσης
  • Επιπλέον κάλυψη εξόδων διατροφής, διαμονής και μεταφοράς μεταξύ αεροδρομίου και καταλύματος
  1. Ακύρωσης της πτήσης με ευθύνη της αεροπορικής εταιρίας

Προσοχή! Σε περίπτωση ακύρωσης λόγω έκτακτων συνθηκών (δυσμενείς καιρικές συνθήκες, απεργία εργαζόμενων κτλ), μπορεί να μην δικαιούστε αποζημίωση, αλλά ο αερομεταφορέας οφείλει να σας παράσχει τη δυνατότητα να επιλέξετε:

  • να σας επιστραφεί το αντίτιμο του εισιτηρίου (ολόκληρο ή μόνο του μέρους που δεν χρησιμοποιήσατε)
  • να μεταφερθείτε στον τελικό προορισμό σας με άλλη πτήση το συντομότερο δυνατό
  • να κάνετε εκ νέου κράτηση για μεταγενέστερη ημερομηνία της επιλογής σας (εφόσον υπάρχουν θέσεις).

Ακόμη όμως και σε έκτακτες συνθήκες, οι αερομεταφορείς υποχρεούνται να σας παρέχουν βοήθεια,  όση ώρα περιμένετε για να επιβιβαστείτε σε άλλη πτήση.

  1. Καθυστέρησης πτήσης περισσότερο:
  • των 2 ωρών για όλες τις πτήσεις μέχρι 1.500 χλμ
  • των 3 ωρών για πτήσεις εντός Ε.Ε. άνω των 1.500 χλμ και μέχρι 3.500 χλμ για      όλους τους προορισμούς
  • των 4 ωρών για όλες τις άλλες πτήσεις

…τότε έχετε δικαίωμα:

  • Διαμονής σε ξενοδοχείο (διανυκτέρευση) και μεταφοράς από και προς το αεροδρόμιο
  • Δωρεάν γεύματα και αναψυκτικά

Σε περίπτωση μεγάλης καθυστέρησης, δηλαδή αν η πτήση σας καθυστερήσει 5 ή περισσότερες ώρες,δικαιούστε επίσης επιστροφή των χρημάτων σας για το εισιτήριο και αεροπορική μεταφορά στον τόπο από τον οποίο είχατε, αρχικά, ξεκινήσει το ταξίδι σας.

Αν φθάσετε στον τελικό προορισμό σας με καθυστέρηση τριών ή περισσοτέρων ωρών, δικαιούσθε αποζημίωση ίση με εκείνη που χορηγείται στην περίπτωση ματαίωσης της πτήσης σας, εκτός αν η αεροπορική εταιρεία είναι σε θέση να αποδείξει ότι η καθυστέρηση οφείλεται σε έκτακτες περιστάσεις.

  1. Απώλειας, καταστροφής ή καθυστέρησης αποσκευών

Σε περίπτωση καταστροφής ή απώλειας των αποσκευών η ευθύνη του  αερομεταφορέα  περιορίζεται στα 1.000 Ειδικά Τραβηχτικά Δικαιώματα (SDR -Special Drawing Rights), περίπου στα 1.230 €.

Προσοχή!

– Σε περίπτωση καθυστέρησης παράδοσης αποσκευών, ο επιβάτης οφείλει να υποβάλλει έγγραφη διαμαρτυρία το αργότερο εντός είκοσι μίας (21) ημερών από την ημερομηνία που παρέλαβε τις αποσκευές

– Σε περίπτωση ζημιάς αποσκευών, η προθεσμία έγγραφης διαμαρτυρίας του επιβάτη είναι έως και επτά (7) ημέρες από την επιστροφή τους.

– Αν το περιεχόμενο των αποσκευών σας είναι μεγάλης αξίας, δηλώστε το πριν ταξιδέψετε και ασφαλίστε το! Θα αποζημιωθείτε για ότι δηλώσετε.

  1. Διαφάνεια τιμών κατά την ηλεκτρονική κράτηση

Στο εισιτήριο πρέπει, από την αρχή να εμφανίζεται η ανάλυση μεταξύ ναύλου, φόρων, χρεώσεων αεροδρομίου και, τέλος, όλων των υπόλοιπων χρεώσεων, πρόσθετων επιβαρύνσεων και τελών για να μπορεί να συγκρίνει ο καταναλωτής τις τιμές μεταξύ των εταιρειών και να κάνει τη σωστή επιλογή.

Τυχόν προαιρετικά επιπλέον ποσά πρέπει να αναφέρονται με σαφήνεια και να επισημαίνεται ο προαιρετικός χαρακτήρας τους.

  1. Άτομα με αναπηρία και άτομα με μειωμένη κινητικότητα

Τα άτομα με αναπηρίες ή/και μειωμένη κινητικότητα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα.

Δικαιούνται, επίσης, παροχής βοήθειας (χωρίς επιβάρυνση χορηγούνται αναπηρικές πολυθρόνες) στα αεροδρόμια κατά την αναχώρηση, κατά την άφιξη και κατά τη διαμετακόμιση καθώς και εντός του αεροπλάνου

Προς διευκόλυνση της παροχής βοήθειας, συνιστάται να ενημερώνετε εκ των προτέρων σχετικά με τις ανάγκες σας.

  1. Μεταφορά ζώων

Ως υπήκοος χώρας της ΕΕ, μπορείτε να ταξιδεύετε ελεύθερα με τον σκύλο ή τη γάτα σας, εφόσον το ζωάκι σας διαθέτει ευρωπαϊκό διαβατήριο για ζώα συντροφιάς. Το διαβατήριο αυτό εκδίδεται από οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο κτηνίατρο και πρέπει να περιέχει κατάλληλα στοιχεία για αντιλυσσικό εμβολιασμό. Το ζωάκι σας χρειάζεται ηλεκτρονικό μικροτσίπ ή ευανάγνωστο τατουάζ που να έχει γίνει πριν από τις 3 Ιουλίου 2011 με τον ίδιο κωδικό που έχει δηλωθεί στο διαβατήριο.

  1. Τι πρέπει να κάνετε για να λάβετε επιστροφή χρημάτων ή αποζημίωση

Να υποβάλετε το έντυπο καταγγελίας ΕΕ για τα δικαιώματα επιβατών αεροπορικών μεταφορών στον αερομεταφορέα σας και να βεβαιωθείτε ότι κρατήσατε αντίγραφο.

ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ

Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας

T: 2108916000,  E-mail:   ypa@hcaa.gr

Fax: 2108947101

και στα γραφεία της σε κάθε αεροδρόμιο

ΕΚΠΟΙΖΩ www.ekpizo.gr

Αθήνα Τ: 2103304444, E-mail:  info@ekpizo.gr

Πάτρα T: 2610222626, E-mail: patra@ekpizo.gr 

Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή

Τ: 1520, E-mail: 1520@efpolis.gr

Fax: 2103843549

Ασφαλιστικές εταιρείες: Τι προσφέρουν

Ασφαλιστικές εταιρίες, όπως η AIG, η Interamerican, η  Mondial Assistance, και άλλες διαθέτουν απλά και σύνθετα προγράμματα που καλύπτουν όλες τις ανάγκες όσων ταξιδεύουν για αναψυχή ή και επαγγελματικούς λόγους.

Νέο πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης αξίζει να σημειωθεί έχει εκδώσει η Karavias Undewriting Agency.  Στόχος του προγράμματος να διασφαλίσει κάθε ταξιδιώτη έναντι δύσκολων καταστάσεων στην διάρκεια του ταξιδιού. Το συγκεκριμένο προγραμμα καλύπτει όλες τις εθνικότητες, από όποιοδήποτε μέρος του κόσμου, σε όποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Μερικά από τα βασικά του σημεία το ότι διαθέτει 24ωρη υπηρεσία ανάγκης, η ασφάλιση μπορεί να γίνει και διαδικτυακά, υπάρχει υπηρεσία άμεσης ανταπόκριση σε φαξ και μέϊλς, η διαδικασία αποζημιώσης είναι εύκολη και άμεση. Το πρόγραμμα παρέχει ταξιδιωτική ασφάλιση από 1 εκατ. έως 12 εκατ.  Το πρόγραμμα μεταξύ άλλων προσφέρει κάλυψη και για απώλεια εργασίας και για μη συγγενικά πρόσωποα, καλύπτει ταξίδια του εσωτερικού κ.α.

Προγράμματα ταξιδιωτικής ασφάλισης μπορεί προμηθευτεί ο πελάτης και από τους ταξιδιωτικούς συμβούλους, ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*