ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ: Πολλαπά οφέλη από την συμμετοχή στην Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου

  του Νίκου Σακελλαρίου

Ως μία επένδυση με ξεχωριστή προστιθέμενη αξία για τους εργαζόμενους στον ασφαλιστικό κλάδο, αποδεικνύεται η συμμετοχή του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ως στρατηγικού επενδυτή στην Συνεταιριστική Τράπεζα της Ηπείρου.  Εκτός από τα όποια άμεσα κεφαλαιακά κέρδη, η συμμετοχή έγινε αντικείμενο ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής από την τοπική κοινωνία, όπως φάνηκε και στην  επίσκεψη του κλιμακίου του Ταμείου την προηγούμενη εβδομάδα στα Ιωάννινα.

Tο Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Επικούρησης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ) συμμετείχε στην πρώτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου,  με την καταβολή ποσού 3,5 εκατ. ευρώ (για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την απόκτηση ομολόγου μειωμένης εξασφάλισης ποσού 3,5 εκατ. ευρώ). Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ ελέγχει σήμερα το 38% του συνεταιριστικού κεφαλαίου της τράπεζας και η συμμετοχή του στη νέα αύξηση θεωρείται δεδομένη για τη διατήρηση του ποσοστού του.

Τράπεζα  της Ελλάδος

Οι συνεταιριστικές τράπεζες θα πρέπει, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο  υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλαδος Θ. Μητράκος, να «χτίσουν» πάνω στις αδυναμίες που ανέδειξε η κρίση, ενισχύοντας τα κεφάλαιά τους και την οργανωτική τους δομή, με έμφαση στη διαχείριση του κινδύνου και τη στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Οι τοπικές κοινωνίες και η τοπική αυτοδιοίκηση με τη σειρά τους πρέπει να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια των συνεταιριστικών τραπεζών, καθώς η στήριξη επενδυτικών σχεδίων σε τοπικές κοινωνίες που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση είναι η μόνη διέξοδος για την οριστική επαναφορά της χώρας στον δρόμο της κανονικότητας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*