Πάνω από 130 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στην InsuranceForum στα Ιωάννινα

Η νέα εποχή στον ασφαλιστικό κλάδο και το μέλλον του ασφαλιστικού επιχειρείν στην 21η ημερίδα του insuranceforum.gr & του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ιωαννίνων στα Ιωάννινα.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι επαγγελματίες του ασφαλιστικού κλάδου παρακολούθησαν την ετήσια ημερίδα του InsuranceForum.gr & του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ιωαννίνων, που διοργανώθηκε την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στα Ιωάννινα, και η οποία αποτελεί πιά θεσμό ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Περισσότεροι από 130 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές έδωσαν το παρόν στο ξενοδοχείο Du Lac ώστε να ενημερωθούν για τις τρέχοντες εξελίξεις στο επάγγελμα τους και τις τακτικές που θα αποτελέσουν την κινητήρια δύναμη για την επιβίωσή τους στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ιωαννίνων, κ. Αλέξανδρος Ιωάννου, ανέφερε πώς «Βιώνουμε έναν καταιγισμό εξελίξεων στην εργασία μας αλλά και γενικότερα στην οικονομία μας. Σήμερα αγωνιζόμαστε να ενώσουμε τις φωνές μας πανελλαδικά . Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην αγωνιστούμε. Θα ανταπεξέλθουμε και θα δικαιωθούμε εφόσον επικεντρωθούμε όλοι μαζί στα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα: εκπαίδευση, επαγγελματισμός, συνέπεια, χρήση νέων εφαρμογών που προσφέρει η τεχνολογία, προσωπική σχέση με τους ασφαλισμένους, αυτά θα αναδείξουν την αξία που προσφέρει ο κάθε ασφαλιστής σε κάθε ασφαλιστήριο.»

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της ημερίδας ο κ. Γεώργιος Μάστακας, ταμίας του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν. Ιωαννίνων είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το νέο λογότυπο του Συλλόγου και όπως επισήμανε «αυτή η αλλαγή σηματοδοτεί μια νέα αρχή και θέλουμε την συμπαράσταση σας σε αυτό, το επόμενο διάστημα».

Τα τρία κεντρικά θέματα συζήτησης ήταν τα εξής:

1.Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, με ομιλήτρια την κα. Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager Risk Management Services CROWE SOL Consulting.

2.Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων. Η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, με ομιλητή τον κ. Νίκο Κλήμη, Οικονομολόγο.

3.Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, με ομιλητή τον κ. Τηλέμαχο Μαλγαρινό, Οικονομικό Σύμβουλο.

Την ημερίδα χαιρέτησαν οι κ.κ. Ιωάννης Μήτσης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ν. Ιωαννίνων και Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος ΠΟΑΔ, ΕΑΔΕ, ΕΕΑΕ.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ν. Ιωαννίνων, κ. Ιωάννης Μήτσης όπως δήλωσε στην ομιλία του ο στόχος του Επιμελητηρίου είναι να συμβάλλει στην αύξηση του επιχειρείν και κατ’ επέκταση στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας ώστε να μειωθεί η ανεργία και να αυξηθεί το εισόδημα όλων. Όπως επισήμανε το Επιμελητήριο βρίσκεται πάντα κοντά στα μέλη του και θα συνδράμει στην επιμόρφωση και στη λύση των προβλημάτων τους.

Η Πρόεδρος ΠΟΑΔ, ΕΑΔΕ, ΕΕΑΕ, κα Δήμητρα Λύχρου , με αφορμή τη συμμετοχή της στην Νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την Οδηγία IDD εστίασε την ομιλία της στην Οδηγία IDD και στις αλλαγές που θα επιφέρει στον ασφαλιστικό κλάδο. Όπως δήλωσε, «οι αλλαγές αφορούν τις εταιρείες αλλά κυρίως τη διαμεσολάβηση, και η Οδηγία IDD έρχεται να καλύψει τις ατέλειες και τις παραλείψεις που είχε η IMD που αφορούν την εποπτεία, τη διαφάνεια και κυρίως την σύγκρουση συμφερόντων διότι μέσα στα χρόνια που «δούλεψε» η IMD, οι αθέμιτες πρακτικές είναι καθημερινό φαινόμενο, οι ΕΠΥ δεν εποπτεύονται, το τραπεζικό κομμάτι ήταν έξω από την εποπτεία της τραπέζης και όλα αυτά έρχονται να διορθωθούν τώρα με ειδικές κυρώσεις, προβλέψεις που αφορούν την διαφάνεια και όλα τα δίκτυα διανομής».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασαν οι ομιλίες των στελεχών των 5 εταιρειών- χορηγών της ημερίδας που συμμετείχαν οι οποίοι έθεσαν την δική τους άποψη για τα νέα δεδομένα που θα διαμορφώσουν μελλοντικά τον ασφαλιστικό κλάδο.

Η Υποδιευθύντρια Πωλήσεων Βορείου Ελλάδος της INTERLIFE Ασφαλιστικής, κα. Μαρία Μηλιώνη μίλησε για την διαχρονική διαμάχη ανάμεσα στην παραδοσιακή πώληση των ασφαλιστικών προϊόντων έναντι των εναλλακτικών δικτύων και ποιος θεσμός θα υπερισχύσει. Καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας της η κα Μηλιώνη δεν σταμάτησε να υπενθυμίζει πως ο κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να προστατέψει το χαρτοφυλάκιό του επιλέγοντας τις σωστές ασφαλιστικές εταιρείες και χρησιμοποιώντας την τεχνολογία προς όφελός του.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής της ARAG SE, κ. Χρήστος Μήλας, αναφέρθηκε στην σημασία της Νομικής Προστασίας και πως μπορούμε να την συνδυάσουμε με την ασφάλιση αστικής ευθύνης. Όπως ανέφερε, η υποχρέωση ασφάλισης αστικής ευθύνης από μόνη της ως έννοια δείχνει πόσο ιδιαίτερο και σημαντικό είναι το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Η νομική προστασία όταν συμβεί κάποια ζημία έρχεται να προσκαλέσει την ασφαλιστική εταιρεία αστικής ευθύνης να αποζημιώσει εκείνη τον παθόντα. Όπως για παράδειγμα αν ένας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής δεχθεί αγωγή αποζημίωσης για κάποιο λάθος/ παράλειψη ή ποινική, η νομική προστασία έρχεται να τον προστατέψει.

Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης & Ανάπτυξης της ΟΡΙΖΩΝ Ασφαλιστική, κ. Γεώργιος Τσακατούρας, αναφέρθηκε στο καθήκον που έχουν οι ασφαλιστικές εταιρείες να είναι δίπλα στις υποχρεώσεις του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Έκανε λόγο για τις αλλαγές που έρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, αναφέρθηκε στις γραφειοκρατικές διαδικασίες που καλούνται οι διαμεσολαβητές να ανταποκριθούν και βέβαια άνοιξε το κεφάλαιο της εκπαίδευσης στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.

Ο CEO της Karavias Underwriting Coverholder at Lloyd’s, κ. Γιώργος Καραβίας, εστίασε το λόγο του στις παροχές που μπορεί να προσφέρει η Karavias Underwriting Agency Coverholder at Lloyd’s, στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή σύμφωνα με τα δεδομένα της νέα εποχής, ώστε να αποτελέσει σύμμαχο του στις καθημερινές του εργασίες. Επίσης ο κ. Καραβίας παρουσίασε το καινοτόμο και μοναδικό προϊόν για την ελληνική ασφαλιστική αγορά TRAVEL INSURANCE, προϊόν με μοναδικά χαρακτηριστικά για τους πελάτες.

Τέλος, ο Account Manager της GLASSDRIVE, κ. Ιωάννης Μανίκας, μίλησε για την επόμενη μέρα στα κρύσταλλα αυτοκινήτων και την επανάσταση που θα επιφέρει στην οδηγική συμπεριφορά διαμορφώνοντας ένα πιο ασφαλές περιβάλλον στα οδικά δίκτυα. Και βέβαια δεν παρέλειψε να παρουσιάσει ένα μοναδικού ενδιαφέροντος video… από το μέλλον!

Το συντονισμό της ημερίδας ανέλαβε ο Γενικός Διευθυντής της Insurance Innovation, κ. Αριστείδης Βασιλειάδης ο οποίος για ακόμη μία φορά αναφέρθηκε στην σοβαρή δουλειά που γίνεται από τους τοπικούς συλλόγους διαμεσολαβητών της χώρας λέγοντας πως «τους συλλόγους δεν τους αποτελούν τα ΔΣ αλλά ο κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής που πρέπει να βοηθήσει στις προσπάθειες για την προάσπιση των συμφερόντων του συνόλου των διαμεσολαβητών»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*