Συνεταιριστική: Υψηλά περιθώρια φερεγγυότητας

Μέσα στη λίστα των εταιρειών Γενικών Ασφαλειών με τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας (Solvency II) βρίσκεται η Συνεταιριστική Ασφαλιστική βάσει των στοιχείων 2016.

Στις 31 Δεκεμβρίου 2016 τα εποπτικά κεφάλαια της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής που αντικρίζουν το αναγκαίο περιθώριο φερεγγυότητας (SCR) βάσει του νέου πλαισίου Φερεγγυότητας ΙΙ, ανήλθαν σε 17,55 εκατ. ευρώ . Το αναγκαίο περιθώριο Φερεγγυότητας ανήλθε σε 9,94 εκατ. και ο δείκτης Φερεγγυότητας σε 176,51%, μετά την αφαίρεση της προβλεπόμενης διανομής μερίσματος ύψους 295.835.

H Συνεταιριστική Ασφαλιστική είναι ανώνυμη εταιρεία, ιδρύθηκε το 1978 από τις Ελληνικές Αγροτικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις, με σκοπό να υπηρετήσει τις ασφαλιστικές ανάγκες όχι μόνο του χώρου της κοινωνικής οικονομίας αλλά και του ευρύτερου κοινωνικού χώρου.

Το 50,55% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, επί του παρόντος, ανήκει σε ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και συνεταιριστικές τράπεζες και το υπόλοιπο 49,45% σε κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*