J. Calamos – ΕΧΙΝ – Fosun: Το σκόρ 1 : ?

της Ελενας Ερμείδου

Σήμερα “κληρώνει” ο νέος μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής.  Οι δύο διεκδικτές Fosun και J. CalamosΕΧΙΝ φέρεται να ήρθαν “σώμα με σώμα” πριν τρεις εβδομάδες. Ωστοσο,  σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές του IW η J. KalamosΕΧΙΝ φέρεται να προπορεύται στο σπριντ των τελευταίων 100 μέτρων.

Η τελική προσφορά γι α την εξαγορά τουλάχιστον του 75% των μετοχών της Εθνικής Ασφαλιστικής ακούγεται ότι ξεπερνά τα 800 εκατ. ευρώ με την J. CalamosΕΧΙΝ να έχει κάνει ξεχωριστές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική και το Bancassurance.

Σήμερα αργά το μεσημέρι η Διοίκηση της ΕΤΕ θα πάρει τις ολοκληρωμένες προτάσεις των δύο υποψηφίων μετόχων από τις Goldman Sachs και Morgan Stanley και θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Μέχρι προχτές ωστόσο σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής κος Χριστόφορος Σαρδελής σε εκδήλωση της Mega Brokers  τίποτα δεν είχε κριθεί. Ενώ, ο κος Σταύρος Κωνσταντάς Εκτελεστικός Διευθύνων Σύμβουλος από την πλευρά του διατύπωσε ότι το deal την Εθνικής Ασφαλιστικής θα είναι το μεγαλύτερο της χρονιάς και θα δώσει σημαντική ώθηση στην ελληνική οικονομία

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*