Τι κάνει η Fairfax ενώ ο Prem Watsa βρίσκεται στην Αθήνα;

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Μπορεί ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax, Prem Watsa να βρίσκεται στην Αθήνα αυτές τις ημέρες, όμως ο καναδικός (αντ)ασφαλιστικός όμιλος που έχει ισχυρή έφεση στα deals δεν μένει στάσιμος.

Ετσι, την Τρίτη γνωστοποιήθηκε ότι η Fairfax σκοπεύει να πωλήσει μερίδιο 12,2% στην ινδική ασφαλιστική ICICI Lombard, σε ένα deal που αποτιμά την εταιρεία στα 203 δισ. ινδικές ρουπίες (3,15 δισ. δολ.). H Fairfax και η ινδική τράπεζα ICICI Bank ελέγχουν από κοινού την ICICI Lombard.

Η Red Bloom Investment Ltd, εταιρεία που ελέγχεται από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η Warburg Pincus θα αγοράσει το 9%, ενώ δυο άλλα funds, το Tamarind Capital Pte Ltd. και το IIFL ‎Special Opportunities Fund αγοράζουν έκαστο μερίδιο 1,59% της ICICI Lombard από τη Fairfax.

Μετά την πώληση, η ICICI Bank θα κατέχει το 63,3% της ICICI Lombard, ενώ το μερίδιο της Fairfax θα περιοριστεί στο 22,1%. Στις αρχές του Ιανουαρίου, καλά πληροφορημένες πηγές είχαν αναφέρει ότι η Fairfax επιδίωκε να πωλήσει το 25% της ICICI Lombard καθώς σχεδιάζει να ιδρύσει μια νέα θυγατρική εταιρεία γενικών ασφαλειών στην Ινδία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*