Ενας βετεράνος αναλαμβάνει τα ηνία της AIG ;

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H αναζήτηση για τον επόμενο διευθύνοντα σύμβουλο της AIG μετά την παραίτηση του Peter Hancock φαίνεται να έλαβε τέλος και αν ισχύουν οι πληροφορίες της Wall Street Journal, την θέση θα την αναλάβει ένας βετεράνος της ασφαλιστικής βιομηχανίας των ΗΠΑ που….αρνείται να παροπλιστεί. Ο λόγος για τον 70χρονο Brian Duperreault, πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της AIG και νυν επικεφαλής της Hamilton Insurance Group, ασφαλιστικό και αντασφαλιστικό όμιλο με έδρα τις Βερμούδες.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Hancock ανακοίνωσε την παραίτησή του αφότου η AIG ανακοίνωσε ζημίες 3 δισ. δολ. για το δ’ τρίμηνο του 2016. Η εταιρεία επέστρεψε σε τροχιά κερδοφορίας φέτος, ανακοινώνοντας κέρδη 1,19 δισ. δολ. για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2017.

Οι φήμες ότι ο κ. Duperreault θα επέστρεφε στην AIG για να αναλάβει τα ηνία της άρχισαν να κυκλοφορούν τον περασμένο μήνα, καθώς το ΔΣ αναζητούσε ένα στέλεχος εγνωσμένης εμπειρίας στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων για να καθησυχάσει τους επενδυτές. Ο κ. Duperreault που ξεκίνησε την καριέρα του ως αναλογιστής πέρασε πάνω από 20 χρόνια στην AIG, φτάνοντας έως την θέση του επικεφαλής της  American International Underwriters που περιλάμβανε τις δραστηριότητες του ομίλου στο εξωτερικό/

Αφησε την AIG  για την Ace Ltd το 1994, όπου ηγήθηκε του μετασχηματισμού της εταιρείας από μια εξειδικευμένη ασφαλιστική των Βερμούδων σε έναν πολυσχιδή, διεθνούς εμβέλειας (αντ)ασφαλιστικό όμιλο. Κατά τη θητεία του κ. Duperreault στην Ace, η εταιρεία προχώρησε σε πολλές εξαγορές, με κυριότερη αυτή του κλάδου περιουσίας/ατυχημάτων της Cigna που προσέφερε στην Ace μια διεθνή πλατφόρμα.

Συνταξιοδοτήθηκε από την Ace το 2004 και διάδοχός του ορίστηκε ένα άλλο πρώην στέλεχος της AIG- o  Evan Greenberg, γιος του πρώην CEO Maurice Greenberg που ολοκλήρωσε πέρυσι την μεγα-συγχώνευση της Ace με την Chubb. Τέσσερα χρόνια αργότερα, εν μέσω της παγκόσμιας χρηματοοικονομικής κρίσης, ο κ. Duperreault επέστρεψε στην ενεργό δράση για να αναλάβει την εταιρεία μεσιτών ασφαλίσεων  Marsh & McLennan, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξυγίανσή της. Συνταξιοδοτήθηκε (πάλι…) στο τέλος του 2012 και λιγότερο από ένα χρόνο αργότερα, επέστρεψε πάλι στο προσκήνιο για να  αναλάβει την Hamilton.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*