Η Εθνική Ασφαλιστική, και η επόμενη ημέρα της ανάπτυξης

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων funds έχει βρεθεί η ασφαλιστική αγορά, γεγονός το οποίο καταδεικνύει πως και ελκυστικά assets κρύβει, αλλά και προοπτικές ανάπτυξης, οι οποίες –μάλιστα- ενισχύονται τόσο λόγω της απομάκρυνσης πλέον της χώρας από τον κίνδυνο του Grexit, όσο και της προ-συμφωνίας της κυβέρνησης με τους θεσμούς για τη δεύτερη αξιολόγηση.

 Οι ανοδικοί ρυθμοί, εξάλλου, του χρηματιστηρίου τις τελευταίες 13 ημέρες, αλλά και οι προοπτικές επιστροφής της ελληνικής οικονομίας στην αγορά ομολόγων το αργότερο έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο – όπως αναφέρουν ξένα μέσα, ενισχύουν τις «διαθέσεις» διεθνών επενδυτών να τοποθετηθούν με νέα κεφάλαια στη χώρα.

Κύκλοι της ασφαλιστικής αγοράς, εκτιμούν ότι μόλις κλείσει η διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, τρεις από τους τέσσερις, σήμερα, ενδιαφερόμενους δεν θα έχουν καλυφθεί επενδυτικά, οπότε δεν αποκλείεται να αναζητήσουν νέες ευκαιρίες ή και να κινηθούν περισσότερο επιθετικά προκειμένου να εξασφαλίσουν, τελικά, πρόσβαση στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά μέσα από άλλα σχήματα.

 Στη λίστα για την Εθνική βρίσκονται η κινεζική Fosun και το σχήμα J. Calamos- Exin Group, ως επικρατέστεροι διεκδικητές του 75% της εταιρείας, καθώς και οι επίσης κινεζικής προέλευσης, Wintime και Gongbao, ωστόσο ένας θα είναι ο επενδυτής που θα κερδίσει το διαγωνισμό.

 Ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά έχει εκδηλώσει και η Fairfax, που σήμερα ελέγχει την Eurolife ERB και που, όπως δήλωσε πρόσφατα ο CEO της ασφαλιστικής, κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, o μέτοχος διατηρεί ζωντανό το ενδιαφέρον του για νέες τοποθετήσεις, που θα υλοποιηθούν, εφόσον προκύψουν ευκαιρίες οι οποίες θα χαρακτηριστούν αξιόλογες από τη διοίκηση της εταιρείας και το μέτοχό της.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*