Eurolife ERB: Τα σχέδια της για την αγορά και ο ρόλος του βασικού μετόχου

Έτοιμη να τοποθετηθεί με νέα κεφάλαια στην ελληνική ασφαλιστική αγορά είναι η Fairfax εφόσον προκύψουν προτάσεις οι οποίες θα αξιολογηθούν θετικά από το management  της Eurolife ERB. Ο βασικός μέτοχος της ελληνικής εταιρείας φέρεται να μην θέτει περιορισμούς στο ύψος των κεφαλαίων που θα κριθούν αναγκαία την εξαγορά ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου στην Ελλάδα, γνωρίζοντας ότι η αξιολόγησή του, όπως και η αποτίμηση της αξίας του, θα γίνουν με τα πλέον αυστηρά κριτήρια.

Τα ανωτέρω αναφέρουν πηγές του IW, προσθέτοντας ότι η Eurolife ERB έχει ήδη διαθέσιμο απόθεμα κεφαλαίων ικανό να καλύψει τυχόν επιθετικές κινήσεις στον κλάδο, όμως εφόσον παραστεί ανάγκη και κριθεί σκόπιμο ο βασικός μέτοχος είναι αποφασισμένος να στηρίξει με πρόσθετα κεφάλαια κινήσεις εξαγορών.

 Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB, κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου, στο πλαίσιο παρουσίασης των αποτελεσμάτων της εταιρείας για το 2016, σχολιάζοντας τη στρατηγική του βασικού μετόχου της εταιρείας δήλωσε, χθες, ότι πολιτική του είναι να αφήνει περιθώριο ελιγμών στο τοπικό management κάθε θυγατρικής ώστε να προσαρμόζεται άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά στις συνθήκες που επικρατούν στην εθνική αγορά όπου δραστηριοποιείται. Παράλληλα, όμως, η Fairfax στηρίζει με την τεχνογνωσία της ή κάθε άλλο αναγκαίο μέσο τις επενδύσεις της, που, όπως σημείωσε, επικεντρώνονται στην ασφαλιστική αγορά και πάντα είναι μακροπρόθεσμου ορίζοντα, αφού ουδέποτε πούλησε συμμετοχές του.

Πάντως, ο κ. Σαρρηγεωργίου δεν θέλησε να γίνει περισσότερο αποκαλυπτικός για τα σχέδια της Fairfax στην Ελλάδα. Αρκέστηκε να πει ότι, η προσοχή της Eurolife ERB είναι εστιασμένη, μεταξύ άλλων, στον ανταγωνισμό και ότι θα επιδιώξει να αναπτυχθεί και μη οργανικά εντός και εκτός Ελλάδος, καθότι διαπιστώνει ότι στον κλάδο υπάρχει κινητικότητα.

 Πληροφορίες θέλουν την εταιρεία να εκδηλώνει ενδιαφέρον για επιθετικές κινήσεις και στη Ρουμανία όπου ήδη διαθέτει παρουσία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*