Fairfax: Κέρδη 82 εκ. δολ το α’ τρίμηνο του 2017

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Kέρδη 82 εκατ. δολαρίων για το α’ τρίμηνο του 2017 ανακοίνωσε ο καναδικός χρηματοοικονομικός όμιλος Fairfax Holdings, που κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό στην ERB Eurolife και έχει μετοχικές τοποθετήσεις στην Eurobank, την Grivalia, τον όμιλο Μυτιληναίου και την Praktiker Hellas.

Το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016, ο όμιλος είχε εμφανίσει καθαρές ζημίες 51 εκατ. δολάρια, με την διοίκηση να αποδίδει την βελτίωση των αποτελεσμάτων στις καλύτερες αποδόσεις του επενδυτικού χαρτοφυλακίου της Fairfax.

“Οι (αντ)ασφαλιστικές μας εταιρείες συνέχισαν να εμφανίζουν εξαιρετικές αποδόσεις στο underwriting το α’ τρίμηνο του 2017, με συγκεντρωτικό συνδυασμένο δείκτη κάτω του 94.6%.

Όλες οι εταιρείες είχαν συνδυασμούς δείκτες κάτω του 100% (με αυτόν της Zenith National να διαμορφώνεται στο 80,2%, της Odyssey Re στο 90,4% και της Fairfax Asia στο 93,6%) και τα λειτουργικά μας κέρδη ανήλθαν στα 209 εκατ. δολάρια.

Οι επενδυτικές κινήσεις που κάναμε το δ’ τρίμηνο του 2016 προκειμένου να πάρουμε πίσω τις αμυντικές κινήσεις αντιστάθμισης κινδύνου στο χαρτοφυλάκιο μετοχών μας και να μειώσουμε την διάρκεια των τίτλων στο χαρτοφυλάκιο ομολόγων μας είχαν ως αποτέλεσμα την αύξηση των ρευστών διαθεσίμων μας στα 10 δισ. δολάρια στις 31 Μαρτίου 2017”, υπογράμμισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Fairfax, Prem Watsa.

Σύμφωνα με τη λογιστική κατάσταση της Fairfax, τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των (αντ)ασφαλιστικών εταιρειών της αυξήθηκαν κατά 12% σε ετήσια βάση και ανήλθαν σε 2,27 δισ. δολάρια, ενώ οι ζημίες από το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο συρρικνώθηκαν σε 18,4 εκατ. δολάρια έναντι ζημιών 159,6 εκατ. δολαριων το α’ τρίμηνο του 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*