Οταν το κανάλι πώλησης είναι το “sms” και ο χρήστης εκχωρεί το “πορτοφόλι” του

της Ελενας Ερμείδου

Mε μοναδικό κανάλι διανομής ασφαλιστικών προϊόντων το sms, και έχοντας στα «χέρια» της το πορτοφόλι του χρήστη, η Upstream πέτυχε να «έρθει» δίπλα στον μέσο καταναλωτή με χαμηλό εισόδημα  και να του πωλήσει ασφαλιστικές καλύψεις, λειτουργώντας πάνω στην φιλοσοφία microinsurance.

346 εργαζόμενοι και μία κορυφαία πλατφόρμα εμπορίου μέσω κινητού, 1,2 εκατομμύρια καταναλωτές, 65 εκατομμύρια ενεργοί συνδρομητές συνθέτουν την εικόνα της Upstream.

Η Upstream εντόπισε το φαινόμενο της χαμηλής ασφαλιστικής διείσδυσης που παρατηρείται στις αναπτυσσόμενες οικονομίες, εξερεύνησε τους λόγους και έδωσε την λύση, δημιουργώντας μία πλατφόρμα ασφαλίσεων. Σήμερα η πλατφόρμα αυτή λειτουργεί με επιτυχία και τα αποτελέσματα της προεξοφλούν περαιτέρω ανάπτυξη.

Ωστόσο η πλατφόρμα της Upstream δεν δουλεύει μόνο για τις ασφαλίσεις.

Η Upstream σύμφωνα τα όσα δηλωσε ο κος Γιώργος Καλυβάς Head of Products στο 4ο Digital Finance Forum,απευθύνθηκε στο μέσο καταναλωτή στην Νιγηρία ο οποίος έχει περιορισμένο εισόδημα, προσφέροντας του τις ασφαλιστικές καλύψεις που χρειάζεταιγια όσο διάστημα τις έχει ανάγκη με προσιτό ασφάλιστρο. Του έδωσε πρόσβαση σε σημεία πώλησης και χρέωσης, με  ξεκάθαρους και απλούς και κατανοητούς  όρους .

Με άλλα λόγια κάλυψε το κενό που υπήρχε στην αγορά, φέρνοντας κοντά τον πελάτη με την «ασφαλιστική».

Κατάφερε να προσφέρει προσιτά από οικονομικής άποψης ασφαλιστικά προϊόντα στο πελάτη, χρησιμοποιώντας ως κανάλι διανομής το sms το οποίο δεν έχει κόστος. Μέσω του sms ο καταναλωτής έχει «μπροστά» του και το σημείο πώλησης.

Εχοντας προσαρμοστεί στις ανάγκες του καταναλωτή, η εταιρεία εφαρμόζει και εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, ένας από αυτούς και το pay as you go. Ο καταναλωτής συμφωνεί και η εταιρεία όπως τόνισε ο Γ. Καλυβάς « έχει στην διάθεση της το πορτοφόλι του»

Η Upstream στην Νιγηρία συνεργάζεται με την Chubb και την MicroEnsure της ΑΧΑ, παρέχοντας καλύψεις: Health & Hospitality καθώς και Loans of Life & Disability

Στα προσεχή  σχέδια της και η ασφάλιση κινητού.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*