AXA, Interamerican,Upstream: Μιλούν για το ψηφιακό αύριο στο 4ο Digital Finance Forum

της Ελενας Ερμείδου

«Βήμα» στην ασφαλιστική αγορά έδωσε το 4ο Digital Finance Forum, το οποίο αυτή την στιγμή βρίσκεται εν εξελίξει. AXA και Interamerican και Upstream πρωτοπόρες στην εφαρμογή νέων τεχνολογιών και σε διαδικασίες μετασχηματισμού της ασφαλιστικής αγοράς χαρτογράφησαν την επόμενη ημέρα της εγχώριας αλλά και διεθνούς αγοράς.

Και οι τρεις εταιρείες αφουγκράζονται τις εξελίξεις, ενσωματώνουν στα τμήματα τους τις νέες τεχνολογίες, και διαφοροποιούν τις παροχές τους για να δώσουν στον πελάτη τους την υπηρεσία που έχει ανάγκη.

Η Upstream, κορυφαία πλατφόρμα εμπορίου μέσω κινητού τηλεφώνου με 65 εκατομμύρια ενεργούς συνδρομητές επικεντρώνεται στο κομμάτι των μικροασφαλίσεων και απευθύνεται με επιτυχία στο μέσο καταναλωτή. Συνεργάζεται στην Νιγηρία με την Chubb και την MicroEnsure της ΑΧΑ SA παρέχοντας ασφαλίσεις υγείας και ζωής καθώς και νοσοκομειακά προγράμματα.

Η Interamerican έχει βάλει ψηλά στην ατζέντα την μετάβαση της από το παραδοσιακό στο νέο ψηφιακό περιβάλλον ,  επιχειρώντας μεταξύ άλλων να προσαρμόσει τα φυσικά δίκτυα στην νέα ψηφιακή πραγματικότητα. Αξιοποιεί τις υποδομές της για να είναι έτοιμη να επεκταθεί συντόμως εκτός Ελλάδος με πρώτη άφιξη την Βουλγαρία.

Για την ΑΧΑ, η ψηφιακή τεχνολογία είναι ένα μονοπάτι το οποίο ακολουθεί. Μελετά τα οφέλη και τους κινδύνους. Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα δίκτυα και στις δομές. Για την ΑΧΑ Ασφαλιστική ένα «ξεκίνημα σε λευκό χαρτί είναι πιο εύκολο». Ως μεγάλη πολυεθνική έχει εύκολη πρόσβαση στην χρηματοδότηση και στις χώρες που διακρίνονται για την καινοτομία τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*