Σήμερα τα σχόλια του Prem Watsa για την Ελλάδα και την οικονομία

Με ισχυρή εκπροσώπηση των εταιρειών που ελέγχει και στην Ελλάδα πραγματοποιείται σήμερα, στο Τορόντο του Καναδά, η γενική συνέλευση της Fairfax, με τον Prem Watsa να κάνει εκτενή αναφορά στο τι τον οδήγησε να τοποθετηθεί με περίπου 1,5 δισ. ευρώ στη χώρα, έχοντας επιλέξει για τελευταία επένδυσή του την ERB Eurolife.

Τα σχόλιά του για τις προοπτικές της εγχώριας οικονομίας, καθώς και του ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όχι μόνο από τους μετόχους της Fairfax, αλλά και από την επιχειρηματική κοινότητα της Ελλάδας, καθώς και από τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, όπως και αυτά της αντιπολίτευσης. Οι τοποθετήσεις του Prem Watsa  εκτιμάται ότι εκφράζουν σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις και τις απόψεις για το επιχειρηματικό και επενδυτικό περιβάλλον στην Ελλάδα όσων ξένων επενδυτών ανέλαβαν το ρίσκο να τοποθετηθούν στη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Prem Watsa, πέρα από την ERB Eurolife, καθώς φυσικά και την Eurobank, έχει κινηθεί επενδυτικά στην Grivalia, στην Praktiker Hellas και στον όμιλο Μυτιληναίος.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ο ινδοκαναδός επενδυτής έχει κληθεί από το ΣΕΒ να μιλήσει, στις 31 Μαΐου, στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου, όπου από την Ελλάδα πλέον, θα εξηγήσει γιατί επιμένει να εμπιστεύεται στην Ελληνική οικονομία, που επί μια οκταετία δοκιμάζεται από τα μνημόνια, αλλά και να εκφράσει τις θέσεις του για το πως η χώρα θα εξέλθει της ύφεσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*