Βρετανία: Αποζημίωση για πύθωνα που…έπαθε ανορεξία !

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Οι ασφαλιστικές εταιρείες της Μ. Βρετανίας κατέβαλαν το ποσό-ρεκόρ των 706 εκατ. στερλινών το 2016  για αποζημιώσεις σε ιδιοκτήτες ασφαλισμένων κατοικιδίων ζώων, καθώς ο αριθμός των σχετικών αιτήσεων έφτασε σε ιστορικό υψηλό.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ενωσης Βρετανικών Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΑΒΙ), οι αιτήσεις για αποζημιώσεις ανήλθαν σε 932.000 (ή 2.500 σε ημερήσια βάση), και το συνολικό ύψος των αποζημιώσεων (706 εκατ. στερλίνες) που ήταν αυξημένο κατά 7% σε σχέση με το 2015, αντιστοιχεί σε καταβολή 1,8 εκατ. στερλινών ημερησίως.

‘Το να έχει κάποιος ένα κατοικίδιο ζώο είναι κάτι πολύ ευχάριστο αλλά και πολύ….δαπανηρό”, σχολίασε η  Rebecca Hollingsworth, σύμβουλος της ABI για θέματα γενικών ασφαλίσεων. “Δεν υπάρχει NHS (σ.σ. το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Μ. Βρετανίας) για κατοικίδια και το κόστος της κτηνιατρικής περίθαλψης μπορεί να ανέλθει σε χιλιάδες στερλίνες”. Παρά την αύξηση των αιτήσεων αποζημίωσης, ωστόσο, η συντριπτική πλειονότητα των ιδιοκτητών κατοικιδίων δεν ασφαλίζουν τα ζώα τους, αφού το 70% των σκύλων και το 85% των γατών δεν έχουν ασφαλιστική κάλυψη.

Μεταξύ των πιο ασυνήθιστων υποθέσεων που διαχειρίστηκαν οι βρετανικές ασφαλιστικές το 2016 ήταν αυτή  ενός κόκερ σπάνιελ που κατάπιε μια σύριγγα ανήμερα των Χριστουγέννων. Η θεραπεία του κόστισε πάνω από 1.600 στερλίνες. Αποζημίωση 790 στερλινών, εξάλλου, κατεβλήθη για έναν πύθωνα Βιρμανίας που υπέφερε από….ανορεξία !

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*