Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΠΙΣ για το ασφαλιστικό

Τον αντιαναπτυξιακό και  ισοπεδωτικό χαρακτήρα του ασφαλιστικού και φορολογικού νόμου ανέλυσε στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) κ. Μιχαήλ Βλασταράκος κατά τη διάρκεια συνάντησης το μεσημέρι της Τρίτης 11 Απριλίου.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από πρόκληση του Προέδρου της Ν.Δ. για να συζητηθούν τα φλέγοντα ζητήματα στο ασφαλιστικό και φορολογικό, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Γεώργιος Στασινός, ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας και ο εκπρόσωπος του Δικηγορικού  Συλλόγου Αθήνας- Δικηγόρων Ελλάδος κ. Γ. Παπαδόπουλος.

Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχάλης Βλασταράκος τόνισε ότι ο νέος ασφαλιστικός νόμος (Ν.4387/2016) ο οποίος έχει εφαρμογή από 1.1.2017, έχει φοροδοτικό και εισπρακτικό χαρακτήρα και ως αποτέλεσμα το κλείσιμο των μικρών και μεσαίων ιατρείων και άλλες συνέπειες, όπως την ανεργία, τη μαύρη εργασία, τη φοροδιαφυγή, την εισφοροαποφυγή και τη μετανάστευση.

Το ασφαλιστικό Νομοσχέδιο νομοθετήθηκε χωρίς να υπάρξει καμία αναλογιστική μελέτη για την βιωσιμότητά του. Επίσης και είναι απαράδεκτο να υπολογίζονται για τις ασφαλιστικές εισφορές τα καθαρά εισοδήματα του 2015, τη στιγμή που το 2016 έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*