Απάντηση Β. Βαβυλουσάκη στις φήμες της αγοράς

Περισσότερο στο προσκήνιο και λιγότερο στο παρασκήνιο βρίσκονται οι ΕΠΥ. Ενίοτε γίνονται αντικείμενο διαλόγου, αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων. Δικαίως, ωστόσο, εξετάζοντας τα κρούσματα στην αγορά.  Ζητήματα σχετικά με την κάλυψη των ασφαλισμένων  στην περίπτωση που μία  ΕΠΥ βάλει λουκέτο έχει ήδη βιώσει η αγορά.

Αναμενόμενο είναι ότι όσοι δουλεύουν με ΕΠΥ, οι οποίες προσφέρουν χαμηλό ασφάλιστρο αυτοκινήτου για να προσελκύσουν πελάτες, να βρίσκονται στο επίκεντρο των ανησυχιών της αγοράς. Υπό το πρίσμα αυτό, έχοντας γίνει αποδέκτης αρνητικού σχολιασμού σχετικά με επικείμενες συνομιλίες με Βρετανική εταιρεία,  ο κος Βασίλης Βαβυλουσάκης με σχετική του επιστολή ενημερώνει επιχειρεί να ενημερώσει την αγορά, διευκρινίζοντας ορισμένα βασικά σημεία.

Αγαπητοί κύριοι,

Τον τελευταίο καιρό περιέρχονται πληροφορίες οι οποίες υποστηρίζουν ότι βρίσκομαι σε συνομιλίες με βρετανική ασφαλιστική εταιρία προκειμένου να εκπροσωπηθεί στην Ελλάδα και την Κύπρο  από εμένα,  για την ασφάλιση οχημάτων σε χαμηλές τιμές ασφαλίστρου.

Το παραπάνω είναι πλήρως ανακριβές διότι είναι γνωστή η θέση μου για τα χαμηλά ασφάλιστρα αθέμιτου ανταγωνισμού, για τις αδικαιολόγητες εκπτώσεις, για ‘’δώρα’’ μαζί με ασφαλιστήρια συμβόλαια και λανθασμένης πολιτικής απευθείας πώλησης, από όπου κι αν προέρχεται.

Επειδή είμαι κάθετα αντίθετος με την αδιαφάνεια, με τα μισόλογα και επειδή η υψηλή πιστότητα και φερεγγυότητα στις συναλλαγές υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει ως αδιαπραγμάτευτη  αξία στην όποια συμμετοχή μου στον ασφαλιστικό και όχι μόνο χώρο, η οποία ουδέποτε ήταν ευκαιριακή αλλά επαγγελματική και θεσμική, διευκρινίζω λοιπόν ότι, λόγω της πολύχρονης, άριστης συνεργασίας με την αγορά της Αγγλίας, πράγματι  βρίσκομαι σε συνομιλία για εκπροσώπηση σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα αγγλικής ασφαλιστικής επιχείρησης, η οποία όμως δεν ασκεί τον κλάδο οχημάτων, αλλά άλλους κλάδους ιδιαίτερα εξειδικευμένους και διακριτούς.

 Περαιτέρω να πληροφορήσω ότι λόγω των αυξημένων εμπορικών μου δραστηριοτήτων, εφόσον τελεσφορήσει η συμφωνία, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, πράγμα για το οποίο θα σας πληροφορήσω πρώτος, η εταιρία θα εκπροσωπηθεί από εταιρία συγγενών μου συμφερόντων και εγώ θα κρατήσω τη συμβουλευτική υποστήριξη όπως πράττω την τελευταία 5ετία για μια σειρά εταιριών.

 Τονίζω ότι στις δύσκολες μέρες που όλοι διανύουμε είναι δυσάρεστο να επιβαρύνεται το όνομα καθενός από εμάς με πληροφορίες που δεν έχουν υπόσταση.

 Πάντα στη διάθεσή σας,

Β. N. Βαβυλουσάκης (Δρ)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*