Β. Δαβιλάς/Prime Insurance: Μείωση των τροχαίων μέσα από την ορθή εκπαίδευση των νέων

του Βαϊου Κρόκου

Να καταστεί ένα από τα μεγαλύτερα μεγαλύτερα εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας που εφαρμόζονται στην χώρα μας για νέους αλλά και για το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο σκοπεύει το πρόγραμμα οδικής ασφάλειας ΦΑΕΘΩΝ το οποίο εγκαινιάστηκε χθες από την Prime Insurance.Πρόκειται για μια νέα δράση στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης με στόχο την εκπαίδευση των νέων για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, μια μάστιγα που πλήττει μεταξύ άλλων σε μεγάλο βαθμό της νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Σε δηλώσεις του στο IW, ο διευθυντής marketing της εταιρείας, κ. Βασίλης Δαβιλάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την νέα συνεργασία με το ΜΚΟ Reaction ως Μέγας χορηγός της δράσης δίνοντας έμφαση στην ευαισθητοποίηση των πιο νεαρών ηλικιών.

Χαρακτηριστικά ο κος Δαβιλάς υπογράμμισε: «Η Prime Insurance, πιστή και φέτος στις επιταγές της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης περυσινής δράσης των φιλικών αλκοτέστ, παρουσίασε τη δράση Φαέθων που στοχεύει στην εκπαίδευση και ενημέρωση μαθητών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων σε θέματα οδικής ασφάλειας. Με συστηματικές ενέργειες κοινωνικού ενδιαφέροντος και πιστή στο όραμα του Προέδρου του Ομίλου DEMCO κου Δημήτρη Κοντομηνά για υπεύθυνη λειτουργία με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, στοχεύουμε στην εκπαίδευση των αυριανών οδηγών από την ευαίσθητη νεαρή ηλικία: μόνο έτσι μπορούμε να αναμένουμε ουσιαστικά αποτελέσματα στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και των θυμάτων τους, ειδικά ανάμεσα στους νέους που αποτελούν και μια από τις πιο ευάλωτες ηλικιακές ομάδες. Με χαρά και φέτος συνεργαζόμαστε με το ΜΚΟ Reaction ως Μέγας χορηγός της δράσης και θα σας ενημερώνουμε για το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των ενεργειών μας…», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Υπενθυμίζεται πως με επιτυχία είχε στεφθεί η περσινή δράση των φιλικών αλκοτέστ.

Το εν λόγω πρόγραμμα σχεδιάστηκε στην βάση των διεθνών προδιαγραφών και πρακτικών, ενώ έχει τη δυνατότητα να μεταβάλλεται και να αφομοιώνει σε ελάχιστο χρόνο τυχόν αλλαγές ή/και εισηγήσεις όλων των αρμόδιων κρατικών, ευρωπαϊκών και διεθνών επιτροπών.

Περιλαμβάνει 18 διαφορετικές εκπαιδευτικές διαλέξεις οδικής ασφάλειας, 4 διαφορετικά βιωματικά εργαστήρια, δεκάδες πειραματικές δράσεις καθώς και άλλες δραστηριότητες.

Τέλος, το πρόγραμμα εφαρμόζεται και στην Κύπρο από το 2011 σε όλες τις βαθμίδες της Δημόσιας & Ιδιωτικής Εκπαίδευσης με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού. Παράλληλα, εφαρμόζεται και σε όλες τις στρατιωτικές μονάδες της Κυπριακής Δημοκρατίας με την άδεια του Υπουργείου Άμυνας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*