Ψήφος εμπιστοσύνης στο Λονδίνο από Qatar Insurance !

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές του City του Λονδίνου ως χρηματοοικονομικού κέντρου στη μετα-Brexit εποχή έδωσε η Qatar Insurance Corporation (QIC) του Κατάρ που υπέγραψε συμβόλαιο για νέα, μεγαλύτερα γραφεία στη βρετανική πρωτεύουσα. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα γραφεία της QIC, υπερδιπλάσια από τα υφιστάμενα, θα είναι δίπλα σε αυτά των Lloyd’s του Λονδίνου που ανακοίνωσαν την περασμένη Τετάρτη την ίδρυση νέας θυγατρικής στις Βρυξέλλες, για τις δραστηριότητες της ασφαλιστικής αγοράς στις χώρες της ΕΕ.

Η Antares Underwriting Services που εξαγοράστηκε από την QIC το 2014 συμφώνησε με την Aldgate Developments και την  City of London Corp. να προχωρήσει σε μακροχρόνια ενοικίαση  (για 15 έτη) του 21 Lime Street, ενός συγκροτήματος γραφείου που θα ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα.  Η εξαγορά νέων γραφείων υπογραμμίζει την δέσμευση της Antares στην ασφαλιστική αγορά των Lloyd’s of London και υπογραμμίζει την ανάπτυξη της εταιρείας υπό την ομπρέλα της QIC,  της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και  Β. Αφρικής από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

Η απόφαση της Antares να ενισχύσει την παρουσία της στο Λονδίνο έρχεται τη στιγμή που άλλοι χρηματοοικονομικοί όμιλοι του City καταρτίζουν σχέδια για μετακίνηση εργαζομένων από τη βρετανική πρωτεύουσα.  Εντάσσεται δε στην ευρύτερη στήριξη του Κατάρ προς τη Βρετανία, καθώς παραμονή του Brexit η χώρα της Μέσης Ανατολής δεσμεύθηκε για επενδύσεις ύψους 5 δισ. στερλινών στη Βρετανία την επόμενη πενταετία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*