Εθνική Ασφαλιστική: το δέλεαρ bancassurance και η παράταση

Περισσότερο χρόνο προκειμένου να μελετήσουν διεξοδικά τη σύμβαση bancassurance που «προσφέρει», μεταξύ άλλων, ως δέλεαρ η Εθνική Ασφαλιστική ώστε να κλείσει το deal για την εξαγορά του 75% του μετοχικού της κεφαλαίου, ζήτησαν οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές.

Το αίτημα για μικρή παράταση της σχετικής προθεσμίας φαίνεται πως έγινε δεκτό, αφού χθες αποφασίσθηκε ότι οι δεσμευτικές προσφορές μπορούν να κατατεθούν το αργότερο έως την ερχόμενη Δευτέρα 3 Απριλίου.

Η αξιολόγηση των συνεργιών με την Τράπεζα που θα μπορεί να έχει ο νέος μέτοχος της Εθνικής Ασφαλιστικής θεωρείται κρίσιμη, δεδομένου ότι μέσα από τις τραπεζασφαλιστικές εργασίες η εταιρεία θα εξασφαλίσει σημαντικό μέρος των εσόδων της για μια δεκαετία, με δυνατότητα παράτασης της σχετικής συμφωνίας για ακόμη πέντε έτη.

Όσο για τους ενδιαφερόμενους να καταλήξουν σε deal για την εξαγορά της μεγαλύτερης θυγατρικής της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με πληροφορίες, στη short list παραμένουν οι τρεις κινεζικές Fosun, Wintime και Gongbao, όπως και η κοινοπραξία J. Calamos – Exingroup.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*