Sunlight: Πρότυπο συμμόρφωσης με τους κανόνες περί Περιβαλλοντικών Ευθυνών

της Ελενας Ερμείδου

Εχει συνάψει συμβόλαιο με την AON η οποία μοιράζει το κίνδυνο. Συμμορφώνεται αυστηρά με τους κανόνες της ΕΕ περί Περιβαλλοντικής Ευθύνης. Δεν έχει καταγραφεί ποτέ συμβάν περιβαλλοντικής ζημιάς στο εργοστάσιο της,  λόγω των προδιαγραφών του εργοστασίου της,  και προτείνει την θεσμοθέτηση υποχρεωτικής ασφάλισης των επιχειρήσεων έναντι των περιβαλλοντικών ζημιών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο IW για την SUNLIGHT RECYCLING, της SUNLIGHT ΑΒΕΕ, μέλος του Ομίλου Olympia, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της SUNLIGHT κ. Β. Μπίλλης στο περιθώριο της χτεσινής συνέντευξης τύπου που παρέθεσε η εταιρεία.

Η SUNLIGHT σημείωσε αύξηση του κύκλου εργασιών της υπερβαίνοντας τον στόχο που είχε τεθεί, καταγράφοντας πωλήσεις-ρεκόρ, που αντιστοιχούν σε €168,4 εκατομμύρια έναντι €136,6 εκατομμυρίων το 2015, αύξηση της τάξεως του 23,3%. Παράλληλα, παρουσίασε ιδιαίτερα σημαντική αύξηση στα  κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), κατά 28,9%, από €13,4 εκ. το 2015 σε €17,2 εκ. το 2016, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €5,3 εκ. έναντι €1,9 εκ. την προηγούμενη χρήση . Σημαντική βελτίωση μεγεθών επιτεύχθηκε και στο επίπεδο των ενοποιημένων αποτελεσμάτων Ομίλου  Sunlight, με τον  κύκλο εργασιών κατά το 2016 να ανέρχεται  σε €153,9 εκ., έναντι €132,9 εκατ. το 2015, σημειώνοντας αύξηση 16%. Το EBIDTA ανήλθε στα €17,2 εκ, σημειώνοντας αύξηση 41% και κέρδη προ φόρων  στα €2,3 εκατ. έναντι ζημίων 2 εκατ. το 2015.

Η SUNLIGHT RECYCLING συνέβαλε σημαντικά στο οικοσύστημα του Ομίλου, αφού στο δεύτερο μόλις χρόνο λειτουργίας της κατέγραψε κέρδη σε επίπεδο λειτουργικής κερδοφορίας, καταφέρνοντας να παράξει 15,6 χιλιάδες τόνους ανακυκλωμένου μολύβδου καταγράφοντας, έτσι, μία αύξηση της τάξης του 130% σε σχέση με το 2015. Η παραγωγή αυτή καλύπτει το 61% των αναγκών παραγωγής  της ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sunlight είναι το 2ο μεγαλύτερο εργοστάσιο σε ποσότητα παραγωγής βιομηχανικών μπαταριών της Ευρώπης στην Ξάνθη με παραγωγή 1,56 εκατομμυρίων στοιχείων το 2016.  Βρίσκεται ανάμεσα στους 5 κορυφαίους παγκοσμίως τις μπαταρίες έλξης, στους πρώτους δύο στις προηγμένης τεχνολογίας μπαταρίες αμυντικής χρήσης παγκοσμίως, ενώ, είναι ο νούμερο 1 διανομέας καταναλωτικών μπαταριών Toshiba στο κόσμος. Ο μέσος όρος πωλήσεων διαμορφώνεται ως εξής: 66% στις μπαταρίες έλξης, 14% στις μπαταρίες εφεδρικής χρήσης, 13 στις μπαταρίες υψηλής τεχνολογίας, 7% στις καταναλωτικές μπαταρίες.

Η SUNLIGHT, συνώνυμο της ανάπτυξης των Logistics, στοχεύει σε περαιτέρω ανάπτυξη ενώ, ήδη ξεκίνησε την διείσδυση της στην αγορά των ΗΠΑ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*