Τι θα συζητηθεί σήμερα μεταξύ Δ. Μαζαράκη και Ι. Χατζηθεοδοσίου

Τέσσερα βασικά ζητήματα, κρίσιμα για την ασφαλιστική αγορά, περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στην ατζέντα της συνάντησης που θα έχει σήμερα ο νέος πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, κ. Δημήτρης Μαζαράκης, με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητήριου Αθηνών, κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, οι δύο πρόεδροι θα συζητήσουν, καταρχήν, το ζήτημα των ανασφάλιστων αυτοκινήτων και ειδικότερα την αδικαιολόγητη, πλέον, καθυστέρηση που παρατηρείται στην αποστολή από το υπουργείο Οικονομικών των προστίμων προς όσους δεν κατέχουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Δεύτερο θέμα αναμένεται να αποτελέσει το πάγιο αίτημα του κλάδου σχετικά με τη θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής ασφάλισης των επιχειρήσεων για τον κίνδυνο της μόλυνσης του περιβάλλοντος.

Τρίτο θέμα στην ατζέντα των κ.κ. Δ. Μαζαράκη και Ι. Χατζηθεοδοσίου θα είναι η πράξη 30 της ΤτΕ περί των υποχρεώσεων διαμεσολαβούντων και ασφαλιστικών εταιριών και του κανονισμού συμπεριφοράς των ασφαλιστικών και των αντασφαλιστικών διαμεσολαβητών, καθώς και η πράξη 31 περί προτύπων ενημέρωσης και επαγγελματικής συμπεριφοράς, οργάνωσης παρεχόμενης πληροφορίας και στοιχείων συναλλαγής, προτύπων οργάνωσης, συμβάσεων συνεργασίας και είσπραξης και απόδοσης ασφαλίστρων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Χατζηθεοδοσίου, θα θέσει, τέλος, στον κ. Μαζαράκη και το θέμα της κατάργησης του δικαιώματος συμβολαίου, που υποστηρίζουν και άλλοι φορείς διαμεσολάβησης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*