Συνεργασία Ευρωπαϊκή Πίστη – Mobileye στο αυτοκίνητο

Η Ευρωπαϊκή Πίστη σε μία προσπάθεια συνεχούς βελτίωσης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους της, ανακοίνωσε την εισαγωγή της νέας τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγού Mobileye στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

Μέσω της συνεργασίας με την εταιρία Euromat, επίσημου διανομέα της τεχνολογίας Mobileye, η Ευρωπαϊκή Πίστη έχει ως στόχο να δημιουργήσει ασφαλέστερες συνθήκες οδήγησης για όλους τους ασφαλισμένους της στον Κλάδο Αυτοκινήτου, μειώνοντας τις πιθανότητες ατυχήματος, αλλά και να καθιερώσει νέους τρόπους τιμολόγησης ασφαλίστρων, οι οποίοι θα βασίζονται στην επιβράβευση της οδηγικής ασφάλειας.

Ως προς αυτή την κατεύθυνση και έχοντας πάντα ως στόχο την υποβοήθηση του οδηγού μέσω της άμεσης προειδοποίησης του σε περίπτωση ενδεχόμενης σύγκρουσης, η Ευρωπαϊκή Πίστη παρέχει σημαντική έκπτωση στα ασφάλιστρα αυτοκινήτου, με κάθε εγκατάσταση του Mobileye και για όσο καιρό ο οδηγός είναι ασφαλισμένος στην Ευρωπαϊκή Πίστη, ή σε περίπτωση που το αυτοκίνητο διαθέτει ήδη παρόμοιο σύστημα υποβοήθησης οδηγού (ADAS).

Το σύστημα της  Mobileye αποτελείται από μία ηλεκτρονική μονάδα η οποία παρακολουθεί διαρκώς τον δρόμο παρέχοντας τις εξής λειτουργίες:

  • Προειδοποιεί τον οδηγό όταν η απόσταση με το προπορευόμενο όχημα μειωθεί επικίνδυνα.
  • Ειδοποιεί σε περίπτωση εξόδου από τη λωρίδα κυκλοφορίας.
  • Ανιχνεύει οχήματα και πεζούς.
  • Αναγνωρίζει τις πινακίδες με τα όρια ταχύτητας και προειδοποιεί τον οδηγό σε περίπτωση υπέρβασής τους.

Η ανάλυση όλων των δεδομένων γίνεται σε πραγματικό χρόνο. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται μόνο για την ασφάλεια του οδηγού και δεν αποστέλλονται ούτε στην Ευρωπαϊκή Πίστη ούτε στην Euromat.

Ν. Σακ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*