“Φτερά” έκανε η τροπολογία για τους εργολαβικούς εργαζόμενους!

από το virus.com.gr

Ώρα μηδέν για το πολυνομοσχέδιο της Αριστοτέλους, που ψηφίζεται αύριο Πέμπτη από την ολομέλεια της Βουλής, μετά από δύο εβδομάδες συζήτησης των επιμέρους διατάξεων στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων και ακρόασης των εκπροσώπων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στο διάστημα αυτό έχουν κατατεθεί 10 τροπολογίες. Όχι όμως κι εκείνη που αφορά στον τρόπο πρόσληψης των εργαζόμενων σε καθαριότητα, φύλαξη και σίτιση των Νοσοκομείων, με στόχο την άρση αδικιών που δημιουργούν τα κριτήρια του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, όπως είχε δεσμευτεί ο Υπουργός Υγείας (εδώ).

Η νομοθετική ρύθμιση που είχε προαναγγείλει ο Ανδρέας Ξανθός ήταν βεβαίως ανεπαρκής, αφού το πρόβλημα με τους εργολαβικού εργαζόμενους θα μπορούσε να λυθεί μόνο με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου. Θα μπορούσε ωστόσο να ειπωθεί ότι προσωρινά έστω θα επέτρεπε να διατηρήσουν την εργασία τους χιλιάδες εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΠΟΕΔΗΝ, οι διαγωνισμοί που «τρέχουν» στα νοσοκομεία οδηγούν το 60% των εργαζομένων στις υποστηρικτικές υπηρεσίες στην ανεργία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*