Fairfax: Δίνει Περισσότερα μετρητά για την εξαγορά της Allied World

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Ο καναδικός ασφαλιστικός όμιλος Fairfax (μητρικός όμιλος της EFG Eurolife) ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το ποσοστό των μετρητών στην προσφορά της για την εξαγορά της ελβετικής ασφαλιστικής Allied World κατά 18 δολάρια ανά μετοχή, μειώνοντας αντίστοιχα το ποσοστό των μετοχών.

Το deal εξαγοράς της Allied World, συνολικού ύψους 4,9 δισ. δολαρίων (ή 54 δολάρια ανά μετοχή) είχε ανακοινωθεί το Δεκέμβριο του 2016. Η Fairfax είχε αρχικά προσφέρει 10 δολάρια σε μετρητά και 44 δολάρια σε μετοχές της για κάθε μετοχή της Allied World. Τώρα το ποσοστό των μετρητών αναπροσαρμόζεται σε 28 δολάρια ανά μετοχή και θα συμπεριλαμβάνει και ειδικό μέρισμα ύψους 5 δολαρίων ανά μετοχή.

Οπως ανακοίνωσε η Fairfax, η αύξηση του ποσοστού των μετρητών κατέστη δυνατή χάρη σε επένδυση  500 εκατ. δολαρίων της Alberta Investment Management στην εταιρεία.

Υπενθυμίζεται ότι η εξαγορά της Allied World ανακοινώθηκε στις 19 Δεκεμβρίου 2016, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fairfax Prem Watsa να κάνει λόγο για την απόκτηση “της “μεγαλύτερης και καλύτερης εταιρείας εδώ και 31 χρόνια” και για ένα deal που θα αλλάξει την εικόνα του καναδικού ομίλου, αυξάνοντας το επενδυτικό του χαρτοφυλάκιο στα 39 δισ. δολάρια (από 30 δισ. προηγουμένως).

H Αllied World ιδρύθηκε στα τέλη του 2001 από τις AIG και Chubb, με στόχο να καλύφθεί ένα κενό στην ασφαλιστική βιομηχανία μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου. Η εταιρεία που μπορεί να εδρεύει στην Ελβετία, αλλά έχει ως κύρια αγορά την Β. Αμερική παρέχει ασφαλιστική κάλυψη έναντι αγωγών και μηνύσεων σε υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων. Εχει επίσης επεκταθεί σε εξειδικευμένες περιπτώσεις αστικής ευθύνης στελεχών και σε συμβόλαια που προστατεύουν τους πελάτες έναντι “δαπανηρών” εκπλήξεων που προκύπτουν σε συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*