Ο Αλ.Σαρρηγεωργίου εκπροσώπησε την ασφαλιστική αγορά στο Delphi Economic Forum

Tην  ασφαλιστική αγορά εκπροσώπησε  στο 2ο οικονομικό forum στους Δελφούς που ολοκληρώθηκε στις 5 Μαρτίου  με  τοποθετήσεις του  ο Αλέξανδρος  Σαρρηγεωργίου καταθέτοντας τις απόψεις του σχετικά με την δυναμική της ιδιωτικής ασφάλισης μέσα στο Ασφαλιστικό.  Στο συγκεκριμένο forum που είχε ως στόχο μία ευρύτερη κάλυψη της ελληνικής οικονομίας, ο CEO της Eurolife επεσήμανε ότι δεν μπορεί κατά κανένα τρόπο να είναι η οικονομία 100% κρατική και ότι η ιδιωτική ασφάλιση διεκδικεί ένα σημαντικό μερίδιο μέσα στην οικονομία της χώρας. «Πλέον είναι εμφανές ότι η ιδιωτική ασφάλιση απευθύνεται στους φτωχούς που αδικούνται από την κοινωνική ασφάλιση και όχι τους πλούσιους οι οποίοι μπορεί και να αυτασφαλίζονται»

Ο κ. Σαρρηγεωργίου τόνισε εμφατικά ότι η ασφαλιστική αγορά είναι πλέον αξιόπιστη χάρη και στην εποπτεία και την εφαρμογή των Solvency II και δήλωσε ότι  πλέον είναι ξεκάθαρο ότι «η κοινωνική ασφάλιση πρέπει να συμπληρωθεί από την ιδιωτική».

Στο 2ο οικονομικό forum παρευρέθηκαν 250 και πλέον προσωπικότητες και συζήτησαν 41 θέματα που απασχολούν την πορεία του κόσμου, της Ευρώπης και της χώρας μας. Συμμετείχαν ανώτατα στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και διεθνών οργανισμών, σημαντικά think-tank του εξωτερικού, νυν και πρώην Υπουργοί, πρώην Πρωθυπουργοί και πολύ σημαντικοί εκπρόσωποι της εγχώριας και διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητας. Το ενδιαφέρον ήταν εστιασμένο  στα πάνελ που αφορούν στο μέλλον της Ευρώπης, στη σύνδεση χρέους και ανάπτυξης, στο μέλλον του Τραπεζικού συστήματος και στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την ανάπτυξη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*