Πώς θα διασφαλιστούν οι μελλοντικές συντάξεις;

«Όσο πιο σύντομα ανοίξει ο δρόμος προς τις ιδιωτικές συντάξεις τόσο λιγότερο θα κοστίσει στο ασφαλιζόμενο κοινό η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας», δηλώνει υψηλόβαθμος παράγοντας του κλάδου στο IW, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μη μπαίνοντας σε ουσιαστικό διάλογο με την αγορά για το θέμα αυτό, το μόνο που κάνει είναι να επιβαρύνει τη θέση των Ασφαλιστικών Ταμείων.

 Ο ίδιος αποκαλύπτει ότι μέχρι και σήμερα η υπουργός Εργασίας κ. Έφη Αχτσιόγλου, δεν έχει ανοίξει την πόρτα της προς την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, παρά τις συνεχείς «οχλήσεις» από την πλευρά της αγοράς, με αποτέλεσμα ο όποιος διάλογος για τη διασφάλιση των μελλοντικών συντάξεων να παραμένει στον… αέρα και, κατά συνέπεια, και η λύση του ασφαλιστικού. Κι όλα αυτά, προσθέτει, όταν για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, η λίστα των θεσμών με τα προαπαιτούμενα περιλαμβάνει και νέο ψαλίδι στις συντάξεις, όπως και στην Εθνική Σύνταξη.

 Ανώτατοι παράγοντες της Ένωσης τονίζουν πως, στις προτεραιότητες της νέας διοίκησης της ΕΑΕΕ είναι να επιμείνει στη βασική θέση της αγοράς περί δυναμικότερης συμμετοχής του κλάδου στη διασφάλιση των μελλοντικών συντάξεων, ενίσχυσης του ρόλου που διαδραματίζουν τα Επαγγελματικά Ταμεία, όπως και θεσμοθέτησης ενός κεφαλαιοποιητικού συστήματος διαχείρισης των διαθεσίμων που συγκεντρώνονται από τις εισφορές των εργαζομένων για τις μελλοντικές τους συνταξιοδοτικές απολαβές.

 «Πρόκειται για πάγια θέση της αγοράς, στην οποία θα επιμένει όσο το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας νοσεί» δηλώνεται με έμφαση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*