Πτώση 45% στα κέρδη δ’ τριμήνου της Swiss Re

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Στα 517 εκατ. δολάρια υποχώρησαν τα κέρδη της ελβετικής αντασφαλιστικής Swiss Re στο δ’ τρίμηνο του 2016  έναντι 938 εκατ. δολ. την αντίστοιχη περίοδο του 2015, ως αποτέλεσμα της εξασθένισης των συνθηκών της αγοράς αλλά και την αύξηση των αποζημιώσεων λόγω φυσικών καταστροφών.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Swiss Re Christian Mumenthaler χαρακτήρισε ικανοποιητικά τα αποτελέσματα του ομίλου για ολόκληρη την οικονομική χρήση του περασμένου έτους, έκανε ωστόσο λόγο για «επιδείνωση του περιβάλλοντος στις αγορές, ισχνούς ρυθμούς ανάπτυξης διεθνώς και επίμονα χαμηλά επιτόκια», θέλοντας ενδεχομένως να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών για το 2017.

Τα έσοδα από ασφάλιστρα και προμήθειες της Swiss Re διαμορφώθηκαν στα 8,5 δις. δολ. το δ’ τρίμηνο έναντι 7,7 δις. ένα χρόνο πριν, ενώ ο συνδυασμένος δείκτης αυξήθηκε στο 95% από 91,1%, παραμένοντας ωστόσο κάτω από την «κόκκινη γραμμή» του 100% που υποδηλώνει ότι τα έσοδα από ασφάλιστρα και προμήθειες είναι υψηλότερα από τις δαπάνες για αποζημιώσεις. Ο δείκτης απόδοσης επενδύσεων διαμορφώθηκε στο 2,8% σε ετησιοποιημένη βάση (έναντι 2,7% στο δ’ τρίμηνο του 2015) ενώ η απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ετησιοποιημένη) υποχώρησε έντονα στο 5,7% από 11,5%.

Το ΔΣ της Swiss Re θα προτείνει την καταβολή αυξημένου μερίσματος 4,85 ελβετικών φράγκων (4,80 δολαρίων) ανά μετοχή για τη χρήση του 2016 και την υλοποίηση νέου προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών, ύψους 1 δις. φράγκων.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*