Λογότυπο ΕΑΕΕ

Αλλαγή φρουράς στην προεδρία της ΕΑΕΕ

του Νίκου Σακελλαρίου

Με δύο νέες υποψηφιότητες  θα διεξαχθούν την Πέμπτη το πρωί οι εκλογές για το Δ.Σ της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την εκλογή Προέδρου. Ο απελθών πρόεδρος Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου μετά από δύο θητείες δεν μπορεί να υποβάλει νέα υποψηφιότητα.  Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαρδελής από την Εθνική Ασφαλιστική θα θέσει υποψηφιότητα και για το Δ.Σ παρά το γεγονός ότι η πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής είχε δημιουργήσει ερωτηματικά για τη συμμετοχή. Παράλληλα ο κ. Σαρδελής θα είναι μέσα στους βασικούς υποψηφίους και  για την θέση του προέδρου της ΕΑΕΕ.

Από εκεί και πέρα όσοι καταθέσουν υποψηφιότητα θα εκλεγούν και στο Δ.Σ.  Eρωτηματικό είναι η υποψηφιότητα του κ.  Τσεκούρα (Arag) ο οποίος είχε κατά την προηγουμενη θητεία του τη Νομική Επιτροπή. Σε ότι αφορά την θέση του Προέδρου της ΕΑΕΕ εκεί σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν οι συσχετισμοί ανάμεσα σε ελληνικές και ξένες εταιρείες και κυρίως τα μεγέθη των εταιρειών και την επίδραση που έχουν στην αγορά. Από τους ισχυρούς υποψηφίους για τη θέση  φέρεται ο κ. Δημήτρης Μαζαράκης (Metlife).

Σημαντική ομιλία

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) με την ευκαιρία της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσής της διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική οικονομία : προοπτικές και προϋποθέσεις ανάπτυξης», με την παρουσία διακεκριμένων εκπροσώπων της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου και της ασφαλιστικής αγοράς.

Τις απόψεις τους πάνω στο θέμα θα αναπτύξουν οι κ.κ. Γ. Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Στ. Πιτσιόρλας, Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ντ. Μπακογιάννη, Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Αθηνών και Α. Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της ΕΑΕΕ.  Η εκδήλωση θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη , 23 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 12.30 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος»).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*