Τι συστήνει η ΕΕΑΕ για τον ΕΦΚΑ και την εισφοροδοτική επιβάρυνση

Ως γνωστόν και  παρά τις έντονες αντιρρήσεις και την εναντίωσή μας στον εξοντωτικό και επαχθή Ασφαλιστικό Νόμο 4387/2016, αντιρρήσεις οι οποίες εκφράστηκαν δυναμικά με πορεία διαμαρτυρίας, παραστάσεις και συναντήσεις με τους αρμόδιους Φορείς, η πολιτική ηγεσία προχώρησε στην εφαρμογή του.

Συντονιζόμαστε με τις αποφάσεις των Επιστημονικών και Επαγγελματικών Ενώσεων και Αυτοαπασχολουμένων  στην υποβολή Αίτησης Ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας, κατά των Διοικητικών Πράξεων που εκδόθηκαν στα πλαίσια της εφαρμογής του Ασφαλιστικού Νόμου, προβάλλοντας την αντισυνταγματικότητά του σε ότι αφορά την εισφοροδοτική επιβάρυνσή μας.

Μέχρι τότε, προτείνουμε στα Μέλη μας με την πληρωμή των ασφαλιστικών τους εισφορών, να κοινοποιούν, με απόδειξη παραλαβής, προς τον  ΕΦΚΑ το υπόδειγμα κειμένου που ακολουθεί, ώστε να μην θεωρείται  η πληρωμή των εισφορών, ως σιωπηρή αποδοχή των Διατάξεων του Νόμου και των Διοικητικών Πράξεων που έχουν εκδοθεί για την εφαρμογή του.

Σχέδιο Δήλωσης προς τον ΕΦΚΑ

Προς τον Ε.Φ.Κ.Α

Ο κάτωθι υπογεγραμμένος, ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ, με ΑΜΚΑ …….…, δηλώνω δια της  παρούσης  ότι  οι μηνιαίες καταβολές ασφαλιστικών εισφορών, στις οποίες προβαίνω από 1.1.2017 και εφεξής, δυνάμει των ατομικών ειδοποιήσεων που μου κοινοποιούνται, γίνονται με τη ρητή επιφύλαξη ασκήσεως κάθε νομίμου δικαιώματός μου, και ιδίως της Διοικητικής ή/και Δικαστικής αμφισβήτησης και προσβολής όλων των σχετικών πράξεων, είτε προσωρινών, είτε οριστικών.

Σε καμία περίπτωση η όποια καταβολή εκ μέρους μου, με οποιοδήποτε τρόπο και αν γίνεται, δεν συνιστά αναγνώριση χρέους ή αποδοχή των εκδοθεισών πράξεων και οφειλών.

Τόπος, Ημερομηνία

Ο Δηλών

Διευκρινιστικά αναφέρουμε ότι η κατάθεση του κειμένου αμφισβήτησης γίνεται σύννομα με εξώδικο.

Άλλως με κατάθεση στο ταμείο εκάστου με λήψη αριθμού πρωτοκόλλου.

Το Δ.Σ. της Ε.Ε.Α.Ε.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*