Συμμαχία Siemens Healthineers -IBM Watson Health στην υγεία

Η IBM (NYSE: IBM) και η Siemens Healthineers ανακοίνωσαν μια πενταετή παγκόσμια στρατηγική συμμαχία στον τομέα της Διαχείρισης της Υγείας του Πληθυσμού (PHM). Στόχος της συμμαχίας αυτής είναι να συνδράμει τα νοσοκομεία, τα συστήματα υγείας, τα ολοκληρωμένα δίκτυα διανομής και τους άλλους παρόχους υπηρεσιών υγείας στην προσφορά υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν περίπλοκες και χρόνιες παθήσεις, η αντιμετώπιση των οποίων είναι δαπανηρή, όπως π.χ. οι καρδιοπάθειες και ο καρκίνος. Η συμμαχία αυτή εστιάζει στην υγεία και είναι η πρώτη σε αυτόν τον τομέα για τις δύο εταιρείες οι οποίες έχουν μια μακροχρόνια σχέση που εκτείνεται σε διάφορους κλάδους, συμπεριλαμβανομένης της συνεργασίας της IBM με τη Siemens Building Technologies, τη Siemens PLM και τη Siemens Digital Grid. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί την είσοδο της Siemens στον τομέα της Διαχείρισης της Υγείας του Πληθυσμού (PHM).

Σκοπός της Siemens Healthineers και της IBM Watson Health είναι να βοηθήσουν τους επαγγελματίες της υγείας να αντεπεξέλθουν στις πρωτόγνωρες αλλαγές που οφείλονται στον αυξανόμενο όγκο και την ποικιλομορφία των δεδομένων υγείας, τη γήρανση του πληθυσμού, το αυξανόμενο ποσοστό εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, τις αλλαγές στα μοντέλα αποζημίωσης για την περίθαλψη, την ψηφιοποίηση και τη μετατροπή της υγειονομικής περίθαλψης σε καταναλωτικό αγαθό.

«Η υιοθέτηση λύσεων PHM που κάνουν ουσιαστική χρήση των εφαρμογών IT αναμένεται να επιταχυνθεί. Η υγειονομική περίθαλψη κινείται προς ένα ευρύτερο αλλά συντονισμένο περιβάλλον όπου η ρουτίνα και οι χειρωνακτικές εργασίες αυτοματοποιούνται χάρη σε λύσεις PHM, οι οποίες ενοποιούν τα μεμονωμένα κλειστά συστήματα αποθήκευσης, διαστρωματώνουν τις πολύ-νοσηρότητες, ενισχύουν τους ασθενείς μέσω της δέσμευσης και προσδιορίζουν αποτελέσματα-σημεία αναφοράς σε επίπεδο δικτύου, πρακτικής και ασθενών», δήλωσε ο Koustav Chatterjee, Αναλυτής της Αναδιαμόρφωσης του Κλάδου της Υγείας. «Πιστεύω ότι η μετάβαση από την παροχή υπηρεσιών υγείας με βάση τον όγκο στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος θα επισπεύσει την υιοθέτηση της τεχνολογίας PHM και λύσεων υπηρεσιών βοηθώντας τους παρόχους υπηρεσιών υγείας να διαχειριστούν αποτελεσματικά τις χρόνιες παθήσεις και να αποτρέψουν την περιττή χρήση του συστήματος.»

Η συμμαχία αξιοποιεί την τεχνογνωσία και την παγκόσμια εμβέλεια και των δύο εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της μακράς προϊστορίας της Siemens στην εισαγωγή τεχνολογικών καινοτομιών σε μια ευρεία γκάμα παρόχων υπηρεσιών καθώς και τις μοναδικές προτάσεις της IBM όσον αφορά στη γνωσιακή υγειονομική περίθαλψη. Στο πλαίσιο της συμμαχίας, η Siemens Healthineers θα προσφέρει λύσεις και υπηρεσίες PHM της IBM Watson Health. Οι προτάσεις αυτές έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να συμβάλλουν στην ικανοποίηση των αναγκών των νοσοκομειακών συστημάτων και των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης για ανάλυση στοιχείων και αναφορές με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος και τη δέσμευση των ασθενών. Η Siemens Healthineers θα παρέχει επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες για να στηρίξει τους παρόχους υπηρεσιών υγείας κατά τη μετάβαση τους στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Για παράδειγμα, η Siemens Healthineers έχει πρόσβαση στο IBM Watson Care Manager, μια νέα γνωσιακή λύση της IBM που σχεδιάστηκε για να βοηθήσει τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και τους ασθενείς να συνεργαστούν για να στηρίξουν την ατομική υγεία. Το IBM Watson Care Manager ενσωματώνει διάσπαρτα κλινικά και ατομικά δεδομένα, τα αναλύει γνωσιακά και καταλήγει σε χρήσιμα συμπεράσματα για τους νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες της υγείας δίνοντάς τους τη δυνατότητα να παρακολουθούν στενά και να συμβουλεύουν τους ασθενείς που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

«Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, ως Siemens Healthineers και IBM, μπορούμε να βοηθήσουμε αποτελεσματικά τους παρόχους υπηρεσιών υγείας κατά τη μετάβαση τους σε ένα περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης με υπηρεσίες υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος», λέει ο Matthias Platsch, επικεφαλής Υπηρεσιών στη Siemens Healthineers. «Χάρη στη δύναμη των διευρυμένων σχέσεων της Siemens Healthineers με τους παρόχους υπηρεσιών υγείας και τη μεγάλη τεχνογνωσία μας στην κλινική ροή εργασιών, τις υπηρεσίες και τις ψηφιακές τεχνολογίες υγείας θα προσφέρουμε στους παρόχους υπηρεσιών υγείας προτάσεις που θα βοηθήσουν στη διαχείριση της υγείας του πληθυσμού. Η νέα συμμαχία εντάσσεται απόλυτα στις επιχειρηματικές υπηρεσίες που προσφέρει η Siemens Healthineers. Συνεπώς, θα μπούμε στην ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά PHM η οποία αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος από την πρώτη μέχρι την τελευταία στιγμή.»

Στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτής συμμαχίας, πρόθεση της IBM και της Siemens είναι να συνεργαστούν για την ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων προτάσεων PHM αξιοποιώντας την τεχνογνωσία και το κεφάλαιο κάθε εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που προστέθηκαν στο χαρτοφυλάκιο της Watson Health με εξαγορές όπως της Phytel και της Explorys.

«Είναι μια πρωτόγνωρη εποχή για τον κλάδο της υγειονομικής περίθαλψης. Τόσο οι ώριμες όσο και οι αναπτυσσόμενες αγορές εστιάζουν στη βελτιστοποίηση των αποτελεσμάτων για τους ασθενείς, η ποιότητα τυποποιείται μεταξύ των ατόμων και των πληθυσμών και το κόστος μειώνεται», υποστηρίζει η Deborah DiSanzo, γενική διευθύντρια της IBM Watson Health. «Η Siemens και η IBM είναι ιδανικοί εταίροι για να εργαστούν στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων και να καταστήσουν δυνατή την εξατομικευμένη υγειονομική περίθαλψη στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*