Κεφάλαια 56 δισεκατομμυρίων διαθέσιμα προς αξιοποίηση

της Ελενας Ερμείδου

Τον χρηματοοικονομικό αντίκτυπο από την αυξομείωση της ταχύτητας των ανέμων στους επενδυτές, αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης των (αντ)ασφαλιστών, καθώς και υβριδικών επενδυτικών κεφαλαίων επισημαίνει σε μελέτη της η GCube Underwriting Ltd. (GCube).

Σύμφωνα με την GCube, εξειδικευμένη underwriter στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ), η απουσία μία αποδοτικής και αποτελεσματικής στρατηγικής στην μεταφορά κινδύνων ενέργειας έχει ως αποτέλεσμα να μένουν αναξιοποίητα κεφάλαια ύψους 56 δισεκατομμύρια δολαρίων, παγκοσμίως.

Σε μελέτη που εκπόνησε η GCube και έδωσε στην δημοσιότητα με τίτλο “Gone With the Wind: An Asset Manager’s Guide to Mitigating Wind Power Resource Risk,” τονίζει ό,τι η υπό-απόδοση των αιολικών πηγών ενέργειας, η οποία «υποκινείται» από τα απρόβλεπτα φαινόμενα της κλιματικής αλλαγής είναι η κύρια αιτία που τα έργα ενέργειας δεν επιτυγχάνουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα

Αυτό, υποδηλώνει σύμφωνα με την GCube ό,τι (αντ)ασφαλιστές, και τα ILS κεφάλαια έχουν μπροστά τους τεράστιες ευκαιρίες για ανάπτυξη καινοτόμων λύσεων, λύσεων κατάλληλων για να καλύψουν  τα δισεκατομμύρια δολάρια που βρίσκονται αναξιοποίητα στην παγκόσμια αγορά.

Η μεταφορά κινδύνων καιρικών συνθηκών παρέχουν προστασία σε περιόδους υπό-αποδόσεων των αιολικών πάρκων, παρέχοντας συνθήκες σταθερής κερδοφορίας και βελτιωμένων αποδόσεων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*