Με μεγάλη επιτυχία η Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών του ΕΙΑΣ

Η ετήσια θεσμική Τελετή Αποφοίτησης των σπουδαστών του ΕΙΑΣ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017 στο ζεστό χώρο του Εκπαιδευτικού Κέντρου του Ινστιτούτου. Πρόκειται για τα στελέχη που ολοκλήρωσαν το ετήσιο πρόγραμμα του ΕΙΑΣ Executive Development in Insurance (EDI) 2016 και το Mini MBA σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στην εκδήλωση, που συντόνισε ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, απηύθυναν χαιρετισμό η Πρόεδρος του ΕΙΑΣ κα Νάντια Σταυρογιάννη («επενδύουμε στη γνώση, επενδύουμε στο ΕΙΑΣ»), ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου («πρέπει να είναι διαρκής η προσαρμογή των στελεχών στην εξέλιξη της γνώσης»), ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου («ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης έχει ανάγκη από στελέχη και το ΕΙΑΣ μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο σε αυτό»), το μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου Εκπροσώπων και Στελεχών Ασφαλιστικών Εταιριών κ. Άγγελος Μπεφών («η πρόοδος επιτυγχάνεται μέσα από εργασία, διαδικασίες και συνεχή εκπαίδευση και προσπάθεια») και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ) κ. Δημήτρης Γαβαλάκης. («παρακινήστε και άλλους συναδέλφους σας να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα στο ΕΙΑΣ»).

Όλοι οι ομιλητές μίλησαν για τη νέα εποχή που διαμορφώνεται και για την ανάγκη που έχει η ασφαλιστική αγορά για καταρτισμένα στελέχη τονίζοντας ότι ασφαλιστική αγορά χωρίς θεσμική εκπαίδευση δεν μπορεί να υπάρξει. Εξέφρασαν επίσης τη στήριξή τους στο θεσμό της εκπαίδευσης και στους νέους σχεδιασμούς που ήδη υλοποιεί με μεγάλη επιτυχία το ΕΙΑΣ στο πλαίσιο της σημαντικής αναβάθμισης των προγραμμάτων του, τονίζοντας ότι στον τομέα της εκπαίδευσης το ΕΙΑΣ μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στηρίζοντας την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης με πιστοποιημένες διαδικασίες.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ Δρ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου τόνισε στην ομιλία του ότι το ΕΙΑΣ είχε το 2016 μια εξαιρετικά επιτυχημένη χρονιά, που έκλεισε κερδοφόρα και σημαντικά καλύτερα έναντι του 2015. Τη χρονιά που πέρασε σημειώθηκε αύξηση κατά 34% του πλήθους των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΙΑΣ και κατά 51% του αριθμού των συμμετεχόντων σε αυτά έναντι του 2015. Το Ινστιτούτο, λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες τάσεις της ασφαλιστικής αγοράς, είναι σε μια συνεχή διαδικασία αναβάθμισης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του και συνεργασιών. Ενημέρωσε ότι ο νέος κύκλος του 10μηνου εκπαιδευτικού προγράμματος EIAS Diploma in Insurance – EDI 2017 – Executive Development in Insurance ξεκινά στις 13/2, ενώ στις 14/2 ξεκινά το νέο πρόγραμμα EUROPEAN INSURANCE INTERMEDIARY (E.I.I.), που είναι το πρώτο στην Ελλάδα για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές που φέρει την Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση του οργανισμού Eficert. Για τις αρχές Απριλίου καθορίστηκε η διεξαγωγή του τρίτου κύκλου Diploma in Business Administration σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη ανταπόκριση που είχε στην αγορά ο νέος κύκλος προγραμμάτων EIAS Certified Specialist σε διάφορα non-life & life courses, που συνεχίζονται και διευρύνονται και το 2017. Η Επαναπιστοποίηση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών κατέχει ξεχωριστό κομμάτι στις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ΕΙΑΣ. Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη αναβάθμιση της e-learning πλατφόρμας του ΕΙΑΣ, που σύντομα θα εμπλουτισθεί με σεμινάρια εξ αποστάσεως και webinars. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε για άλλη μια φορά ότι ο στόχος του ΕΙΑΣ είναι να αποτελεί το κορυφαίο στην Ελλάδα εκπαιδευτικό και επιμορφωτικό οργανισμό στο τομέα των ασφαλιστικών σπουδών και πρακτικής και στον τομέα ανάδειξης στελεχών ικανών να υπηρετήσουν αποτελεσματικά τις σύγχρονες ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Ακολούθησε η απονομή των πτυχίων στους αποφοιτήσαντες με επιτυχία σπουδαστές στο πρόγραμμα Mini MBA, σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επίκουρος Καθηγητής του ΟΠΑ και συντονιστής του προγράμματος Δρ. Αλέξανδρος Παπαλεξανδρής, ο οποίος απένειμε μαζί με τον κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου τα πτυχία, αφού πρώτα βράβευσαν με 15 ώρες δωρεάν εκπαίδευσης στο ΕΙΑΣ τον πρωτεύσαντα κ. Ευάγγελο Τσιάκαλο.

Στη συνέχεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα συμπεράσματα των δύο καλύτερων πτυχιακών εργασιών που ξεχώρισαν στο ετήσιο πρόγραμμα EDI 2016 του ΕΙΑΣ. Υπεύθυνη εκ μέρους του Ινστιτούτου για την πτυχιακή εργασία καθώς και για την τελική αξιολόγησή της ήταν η κα Μελίνα Τσικογιαννοπούλου, Σύμβουλος Εκπαίδευσης. Το θέμα της πτυχιακής εργασίας ήταν:
«Πώς διαμορφώνονται οι στρατηγικές των Ασφαλιστικών Εταιρειών και τα προγράμματα Υγείας και Σύνταξης, με αφορμή το νέο νομοθετικό περιβάλλον και την εφαρμογή του νόμου 4364/2016 στην Ελλάδα και γιατί;»

Αφορμή για την επιλογή του θέματος ήταν η άμεση διαφοροποίηση της ασφαλιστικής αγοράς, που λόγω Solvency II, οι σε λειτουργία Ασφαλιστικές Εταιρίες Ζωής από 11 μειώθηκαν σε 4, ενώ αντιθέτως οι Μικτές από 11 αυξήθηκαν σε 17. Ο κλάδος IV.2. της Ασφάλισης Υγείας βρέθηκε από τις Εταιρίες Ζωής στις Εταιρίες Ζημιών (κλάδο 1 & 2).

Οι σπουδαστές του EDI 2016, αφού χωρίστηκαν σε 5 ομάδες, διεξήγαν ποιοτική έρευνα ειδικού πληθυσμού και συγκεκριμένα συνεντεύξεις στελεχών Ασφαλιστικών εταιριών, που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έρευνα. Η έρευνα αφορούσε τρεις άξονες, την Εταιρική Στρατηγική, την Προϊοντική Στρατηγική Κλάδων Υγείας & Συντάξεων και την Προσαρμογή στο Solvency II.

Τα βασικότερα συμπεράσματα της πλειοψηφίας των ασφαλιστικών εταιριών είχαν ως εξής:
– Απαιτείται ενίσχυση των βασικών λειτουργιών και ενίσχυση τμημάτων.
– Ο κλάδος Υγείας ενώ βρέθηκε, με ετησίως ανανεούμενα προγράμματα, στις ασφαλίσεις Ζημιών, του δίνεται ακόμη η «βαρύτητα» του κλάδου Ζωής και δεν αντιμετωπίζεται απλά σαν κλάδος Γενικών Ασφαλίσεων.
– Καταργούνται ή μειώνονται κατά πολύ τα εγγυημένα τεχνικά επιτόκια.
– Τέλος, οι αλλαγές γίνονται υπό το πρίσμα των νέων αναγκών βάσει Solvency II … ΑΛΛΑ με γνώμονα τις ανάγκες του πελάτη!

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την βράβευση των τριών πρώτων στην τελική βαθμολογία (από τις γραπτές εξετάσεις και τις πτυχιακές εργασίες) του ετήσιου προγράμματος του ΕΙΑΣ Executive Development in Insurance (EDI) 2016. Αριστεύσασα ήταν η κα Ιφιγένεια Γιαννέλου, η οποία έλαβε το χρηματικό έπαθλο που προσφέρει εδώ και πολλά χρόνια στον πρώτο ο γνωστός Δημοσιογράφος & Σύμβουλος Έκδοσης του μηνιαίου περιοδικού ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ κ. Παναγιώτης Δρακάτος. Το βραβείο απένειμε η κα Πέπη Μοίραλη, αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Ιδιωτική Ασφάλιση». Ακολούθως, ο Πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου βράβευσε τον δεύτερο κ. Παναγιώτη Ασημακόπουλο και τον τρίτο κ. Χρήστο Θεοδωρόπουλο, στους οποίους το ΕΙΑΣ πρόσφερε ως δώρο ένα tablet.

Μετά τις βραβεύσεις έγινε η απονομή των πτυχίων στους υπόλοιπους αποφοιτήσαντες με επιτυχία σπουδαστές του EDI 2016. Την απονομή των πτυχίων στους σπουδαστές έκαναν οι κ.κ. Ν.Σταυρογιάννη (ΕΙΑΣ), Ι.Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ), Μ.Αντωνάκη (ΕΑΕΕ), Ν.Αδαμαντιάδης (AIG), Ν.Σωφρονάς (Interamerican), Τζ.Αναγνωστάκη & Θ.Αγγελόπουλος (Υδρόγειος), Ν.Δελένδας (Eurolife), Δ.Γαβαλάκης (ΕΑΔΕ) και Ι.Παπακωνσταντίνου (ΕΙΑΣ).

Την ετήσια γιορτή αυτή του ΕΙΑΣ στήριξαν χορηγικά οι ασφαλιστικές εταιρίες ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ, INTERAMERICAN, ΥΔΡΟΓΕΙΟΣ, DAS HELLAS, EUROLIFE ERB.

Η όμορφη εκδήλωση του ΕΙΑΣ, στην οποία παρευρέθηκαν πολλά στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς αλλά και πολλοί εισηγητές του Ινστιτούτου, έκλεισε με μπουφέ και καλό κρασί σε ένα εορταστικό κλίμα.

Aκολουθούν αναλυτικές λίστες των αποφοίτων των δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΙΑΣ.

EXECUTIVE DEVELOPMENT in INSURANCE – EDI 2016

Γιαννέλου Ιφιγένεια (1η)
Ασημακόπουλος Παναγιώτης (2ος)
Θεοδωρόπουλος Χρήστος (3ος)
Αθανασάκης Χρήστος
Βισβάρδη Ιωάννα
Βλάχου Άννα
Βλάχου Ιωάννα
Βλιώρας Χρήστος
Γεωργοπούλου Θεώνη
Γκούβερη Μαρία
Ιωάννου Δομινίκη
Καραμπέκιος Δημήτρης
Καρράς Ιωάννης
Κατσουλάκης Ιάσων – Φανούριος
Κουτούμπα Μαρία
Λατινάκης Κωνσταντίνος
Λιάτη Αναστασία
Λιάτσος Χαράλαμπος
Μαλλιαρού Ερασμία
Μανάρα Χριστίνα
Μαραγκάκης Νικόλαος
Μουσάκου Αγγελική
Ντούτσης Κωνσταντίνος
Ρήγας Παντελής
Σάββας Ιάσων
Σαργιώτης Νικόλαος
Σίννης Ιωάννης
Σκιαθίτη Ιωάννα
Σολογάνης Γιώργος
Στιβαχτής Μάριος
Ταμπακουλάκης Νικόλαος

Mini MBA σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Τσιάκαλος Ευάγγελος – Μιλτιάδης (1ος)
Ανούσης Νικόλαος
Αντωνοπούλου Ελένη
Ατσαλάκης Αριστείδης
Βαβάτσικου Ελένη
Γεωργόπουλος Γιώργος
Γιαννακοπούλου Χαρίκλεια
Γουναροπούλου Ελευθερία
Γώγου Μάρθα
Ηλιοπούλου Δέσποινα
Καραγκιοζάκης Σωτήρης
Κίτσου Παρασκευή
Κουντουρόγιαννη Σταματίνα
Κουρτέλη Βασιλική
Λιάγκας Αλέξιος
Λυκοβουνιώτη Αργυρώ
Μπρούνου Αρετή
Νικολάου Παναγιώτης
Νίνου Ελένη
Πασχαλίδης Ιωάννης
Πρέντζα Σοφία
Σγούρου Μυρτώ
Σκανδάλης Βασίλης
Σκούρας Αθανάσιος
Σταμάτης Νικόλαος
Στρόμπολας Μιχάλης
Τερζάκης Δημήτρης
Τουρνατζής Λουκάς
Τσιμάρα Διονυσία
Φούτρης Νικόλαος
Χατζηδήμα Ισιδώρα
Χρίστογλου Ξανθίππη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*