Σε συζητήσεις για εξαγορά κορυφαίας ασφαλιστικής η Allianz

της Ελενας Ερμείδου

Η Allianz, δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική στο κόσμο βρίσκεται σε συνομιλίες με την ασφαλιστική της Αυστραλίας QBE για πιθανή εξαγορά της, σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Handelsblatt.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Allianz Oliver Bäte συγκεκριμένα έχει ξεκινήσει πριν τα Χριστούγεννα να συζητά ένα τέτοιο πιθανό ενδεχόμενο με τον ομότιμο του στην QBE, John Neal, σύμφωνα πάντα με πηγές της Handelsblatt.

Οι συνομιλίες διεξάγονται σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα και από τις δύο πλευρές, ωστόσο, ο δρόμος είναι μακρύς μέχρι να επιτευχθεί μία συμφωνία.

Η αξία της συναλλαγής σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η συμφωνία και πέσουν οι υπογραφές εκτιμάται να ανέλθει περίπου στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας.

Ο Oliver Bäte έχει θέσει τρεις όρους από πλευράς Allianz για τις συναλλαγές που αφορούν σε εξαγορές:  η εταιρεία θα πρέπει να έχει το σωστό μέγεθος, το αντίτιμο να είναι ξεκάθαρο, και οι όροι συμφωνίας, φιλικοί.

Η QBE είναι μία από τις 20 κορυφαίες ασφαλιστικές παγκοσμίως με ισχυρή παρουσία στην Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ασία και Ειρηνικό.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*