Στη Μαλαισία επεκτείνεται η Berkshire Hathaway

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αδεια παροχής αντασφαλιστικών υπηρεσιών εξασφάλισε η Berkshire Hathaway, o όμιλος χαρτοφυλακίου του δισεκατομμυριούχου μεγαλοεπενδυτή Γουόρεν Μπάφετ, η οποία επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς τις δραστηριότητές της στην Ασία.

Ειδικότερα, η  Berkshire Hathaway Specialty Insurance Company (BHSI), θυγατρική της Berkshire Hathaway, ανακοίνωσε ότι άνοιξε γραφείο στην πρωτεύουσα της Μαλαισίας Κουάλα Λουμπούρ από όπου θα παράσχει αντασφαλιστικές υπηρεσίες (εκτός του κλάδου ζωής). “Αφού αποκτήσαμε παρουσία στη Σιγκαπούρη, το Χονγκ-Κονγκ και το Μακάο, είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που ενισχύουμε περαιτέρω το προφίλ μας στην Ασία”, σχολίασε ο Mark Breuil, πρόεδρος της BHSI Ασίας.

Πολλές ξένες ασφαλιστικές έχουν εκδηλώσει εσχάτως ενδιαφέρον για την αγορά της Μαλαισίας, εκτιμώντας ότι εμφανίζει αξιόλογες προοπτικές μακροπρόθεσμης ανάπτυξης. Η καναδέζικη Sun Life Financial και το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μαλαισίας  Khazanah Nasional  βρίσκονταν σε διαπραγματεύσεις για να αγοράσουν τον ασφαλιστικό βραχίονα του χρηματοοικονομικού ομίλου Hong Leong Financial Group, ενώ η ιαπωνική  Tokio Marine Holdings βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της μονάδας γενικών ασφαλειών της  RHB Bank.

Σημειώνεται τέλος ότι εκτός από τη Μαλαισία, η BHSI φέρεται να προλειαίνει το έδαφος για την είσοδό της και στην αγορά της Ιαπωνίας, καθώς διακρίνει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης του κλάδου ασφάλισης έναντι καταστροφών από σεισμούς στην (ιδιαίτερα σεισμογενή…) Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου Η εταιρεία αναμένεται να οριστικοποιήσει το σχέδιο εισόδου της στην Ιαπωνία τον επόμενο μήνα και να αρχίσει να δραστηριοποιείται στη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*