Την μεταφορά της Ευρωπαϊκής της έδρας συζητά η AIG

της Ελενας Ερμείδου

Ερώτηση προς την Κυβέρνηση υπέβαλλε η κολοσσιαία ασφαλιστική των ΗΠΑ, AIG, για την προοπτική μεταφοράς της Ευρωπαϊκής της έδρας από το Λονδίνο στο Δουβλίνο, έχοντας το βλέμμα στην μετά – Brexit εποχή.

Ηδη, το περασμένο μήνα ο οικονομικός διευθυντής της AIG Sid Sankaran, o διευθύνων σύμβουλος του τομέα καταναλωτών Kevin Hogan, και ο Declan O’Rourke επικεφαλής των επιχειρήσεων της AIG στην Ιρλανδία πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Υπουργό Michael Noonan.

Ο Sid Sankaran και ο Mr Sankaran Kevin Hogan ανήκουν στα μέλη το διοικητικού συμβουλίου της AIG.

Ενώ, η συνάντηση με το Υπουργό Οικονομικών είχε να κάνει με τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, τα δύο ανώτατα στελέχη της AIG έθεσαν στο τραπέζι των συνομιλιών και το θέμα της μεταφοράς της Ευρωπαϊκής έδρας της AIG από το Λονδίνο στο Δουβλίνου, έχοντας ως στόχο να διερευνήσουν τις μελλοντικές της προοπτικές  και   την αντίδραση της Κυβέρνησης.

Είναι σχεδόν σίγουρο ό,τι ο κύριος Noonan υπήρξε ανοικτός στην ιδέα και θεωρείται σίγουρο πώς εξέφρασε θετική άποψη, τόσο από την πλευρά του, όσο και για λογαριασμό της Εποπτικής Αρχής.

Ο Anthony Baldwin διευθύνων σύμβουλος της AIG για την Ευρώπη στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τονίσει στο παρελθόν ότι το Δουβλίνο βρίσκεται ανάμεσα στις πόλεις που η AIG μελετά να μεταφέρει την έδρα της από το Λονδίνο.

Για την AIG, στην Βρετανία δουλεύουν περί τα 2.500 άτομα και, όχι όλοι στα γραφεία της έδρας της εταιρείας.

Η AIG μετέφερε την έδρα της στην Ευρώπη από το Παρίσι στο Λονδίνο, πέντε χρόνια πριν.  Η ολοκλήρωση της διαδικασίας πήρε 18 μήνες και επηρέασε εκατοντάδες υπαλλήλους.

Στις συνομιλίες του, ο κύριος  Baldwin διευκρίνισε ότι η AIG θα αποφασίσει τον επόμενο χρόνο σχετικά με την έδρα της στην Ευρώπη και που θα εγκατασταθεί

Όπως όλα δείχνουν πολλές εταιρείες μελετούν την μετεγκατάσταση τους από την Βρετανία προς άλλους Ευρωπαϊκούς προορισμούς για τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Theresa May οι επίσημες διαπραγματεύσεις για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα ξεκινήσουν τον προσεχή Μάρτιο και θα ολοκληρωθούν το 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*