«Παρανόμως» εκτός πίνακα δικαιούχων αποζημιώσεων οι κάτοχοι επενδυτικών Ασπίς

Σε τέλμα φαίνεται πως βρίσκεται  η προσπάθεια των κατόχων επενδυτικών προγραμμάτων του πάλαι ποτέ κραταιού ασφαλιστικού ομίλου Ασπίς Πρόνοια να ενταχθούν στη λίστα με τους ασφαλισμένους που θα καλυφθούν οικονομικά από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής.

 Αν και ο χρόνος κυλά, όπως και οι διαδικασίες αποζημίωσης των ασφαλισμένων στον όμιλο, λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τους περίπου 5.000 κατόχους επενδυτικών προγραμμάτων, αξίας περί τα 140 εκατ. ευρώ, δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα.

 Πληροφορίες αναφέρουν ότι, οι εκπρόσωποι των ενδιαφερομένων αν και προ μηνών είχαν λάβει σχετικές «υποσχέσεις» δεν κατάφεραν τελικά να συναντηθούν με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα με τον γραμματέα της ΚΕ του κόμματος, κ. Παναγιώτη Ρήγα.

 Στις επιδιώξεις τους είναι να παρουσιάσουν μια συγκρατημένη θέση για το πώς θα μπορούσε η κυβέρνηση να διαχειριστεί το όλο θέμα, δίνοντας μια δίκαιη, όπως σημειώνουν, λύση.

Εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, με τους οποίους συνομίλησε το IW, δήλωσαν ότι «αυτό το οποίο αναζητείται είναι μια σύμμετρη και αναλογική λύση ώστε οι κάτοχοι επενδυτικών προγραμμάτων της Ασπίς Πρόνοια να καλυφθούν τελικά από το Εγγυητικό Κεφάλαιο Ζωής και να μην μένουν «παρανόμως» εκτός του πίνακα με τους δικαιούχους αποζημιώσεων».

3 comments

 1. Με ποια δικαιολογία πετάξανε εκτός χαρτοφυλακίου Ασφαλιστήρια Συμβόλαια επενδυτικού χαρακτήρα με εγγυημένη απόδοση και έξτρα Bonus διάρκειας ;
  Ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων εκπαιδεύτηκε πάνω τεχνικά σημειώματα και όρους που συντάχθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της εταιρίας . Σήμερα καλείται να απολογηθεί με ποιον τρόπο έπεισε τον έλληνα καταναλωτή να αγοράσει το προφανές. Αναρωτιέμαι ποιον εξυπηρετεί μια λανθασμένη έκβαση στην υπόθεση αποχαρακτηρισμού των εν λόγω συμβολαίων .
  Προτεραιότητα όλων είναι να καταλάβει ο μέσος νους των εμπλεκόμενων πως ο πελάτης αγόρασε ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο με αρχή και λήξη . Ο τρόπος αποχαρακτηρισμού των συμβολαίων δεν εξυπηρετεί παρά μόνον κλειστά μυαλά.

 2. συμπληρώνοντας το σχόλιο του κου Τσολάκη, με το οποίο συμφωνώ πλήρως, αναφέρω το εξής….
  ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ASSET, (δηλ.αυτά που θεωρεί η εκκαθάριση της ΑΣΠΙΣ), ΕΧΟΥΝ ΠΩΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΠΩΛΟΥΝΤΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ !!! δηλαδή, ΕΑΝ ΙΣΧΥΣΕΙ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ,
  ΟΤΙ δηλ. ΤΑ ΑΣΣΕΤ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΟΣ ΗΤΑΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΑΚΥΡΑ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΣΦ/ΡΙΑ ΤΥΠΟΥ ASSET ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ,ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !! ……αυτά κύριοι της εκκαθάρισης !
  Βάκης Καραιακόφογλου.

  • ..το χειρότερο ειναι ,οτι η ΕΠΕΙΑ ,ΔΕΝ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΟΥΔΕΜΙΑ ΓΝΩΜΗ !!
   βάκης Καραιακόφογλου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*