Εξι ασφαλιστικές πήραν τη μερίδα του λέοντος στους αγώνες FIFA 2022

της Ελενας Ερμείδου

Κοινοπραξία 6 ασφαλιστικών εταιρειών υπό την επωνυμία National Insurance Consortium (NIC) ‘χτύπησε’ και κέρδισε διαγωνισμό που έχει σχέση με την κατασκευή μεγάλου μέρους σταδίων της FIFA 2022 στα οποία θα διεξαχθούν οι αγώνες για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου το 2022 στο Κατάρ. Η ανάθεση της σύμβασης πραγματοποιήθηκε από την Supreme Committee for Delivery & Legacy (SC), η αξία της οποίας, ωστόσο παραμένει άγνωστη μέχρι σήμερα.

Οι έξι ασφαλιστικές είναι: η Qatar Islamic Insurance Company (QIIC), επικεφαλής του έργου, η Qatar Insurance Company, η Qatar General Insurance & Reinsurance Company, η Al Khaleej Takaful Group, η Doha Insurance Company και η Al Koot Insurance & Reinsurance Company.

Η SCOR Global P&C Γαλλίας, μία από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές στο κόσμο ανέλαβε το 20% του κινδύνου του έργου. Το υπόλοιπο 80% μοιράστηκε μεταξύ των μελών της NIC. Ο τρόπος ανάθεσης του κινδύνου ερμηνεύεται ως μία συνένωση τοπικής και διεθνούς εμπειρίας.

Οι κεφαλαιακές δαπάνες του προγράμματος ελέγχονται από το πρόγραμμα Owner Controlled Insurance Programme (OCIP), τους παρόχους ‘Construction All Risk’ και τη ‘Third Party Liability’ -υπεύθυνη για τα επτά από τα 8 στάδια για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

Οι όροι του προγράμματος OCIP προσδιορίστηκαν μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία υποβολής διαγωνισμού προς την διεθνή αγορά αντασφαλειών μέσω των διορισμένων της SC μεσιτών Jardine Lloyd Thompson (JLT) οι οποίοι επιλέχτηκαν κατά την ίδια διαδικασία.

Η  NIC προσέφερε επίσης εκτεταμένη ασφαλιστική κάλυψη σε άλλα κορυφαία προγράμματα της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των  Qatar Rail και Ashghal των Δημοσίων Εργων του Κατάρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*