Τα ακριβά μπλοκάκια «αποψιλώνουν» τους διαμεσολαβούντες

Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι αποχωρήσεις ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων από τον κλάδο, με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών να καταγράφει νέες απώλειες μελών από τις τάξεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του IW, ήδη τα τελευταία δύο χρόνια έχουν αποχωρήσει από την αγορά περίπου 300 ασφαλιστικοί σύμβουλοι οι οποίοι δήλωσαν διακοπή εργασιών και άρα τη διαγραφή τους από μέλη του φορέα, ενώ αξίζει να τονιστεί ότι με βάση τους ενεργούς διαμεσολαβούντες έως και το 2014, η διοίκηση του Επιμελητηρίου προέβη σε εκκαθάριση του σχετικού μητρώου διαγράφοντας 900 μέλη, ως ανενεργά.

Κύκλοι του Επιμελητηρίου σημειώνουν, στο μεταξύ, ότι οι νέες ρυθμίσεις που τίθενται φέτος σε εφαρμογή σε σχέση με τα γνωστά σε όλους «μπλοκάκια», πρόκειται να ωθήσουν εκτός αγοράς μεγαλύτερο αριθμό διαμεσολαβούντων και κυρίως επαγγελματίες οι οποίοι έχουν περιορισμένα εισοδήματα και δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα νέα υπέρογκα ασφαλιστικά και φορολογικά βάρη.

Ήδη, όπως σημειώνεται, από το 2008 οπότε ξέσπασε η κρίση και μέχρι σήμερα, ο αριθμός των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων – μελών του ΕΕΑ από 12.000 μειώθηκε σε περίπου 6.500.

Από το επάγγελμα αποχωρούν διαμεσολαβητές, αλλά δεν εγγράφονται νέοι, αναφέρει υψηλόβαθμος παράγοντας του κλάδου, που προσθέτει ότι η αγορά αλλάζει πλήρως διάρθρωση, αφού συρρικνώνεται και ταυτοχρόνως συγκεντρώνεται σε λιγότερα «χέρια».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*