Τα κεντρικά γραφεία της Hannover Re

Γραφεία στην Ινδία ανοίγουν Hannover Re και SCOR

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Πυρετωδώς ετοιμάζοντας για την είσοδό τους στην πολλά υποσχόμενη (αντ)ασφαλιστική αγορά της Ινδίας η γερμανική Hannover Re και η γαλλική SCOR, δυο από τις μεγαλύτερες αντασφαλιστικές του κόσμου, που ανακοίνωσαν ότι έλαβαν άδεια από την αρμόδια ινδική εποπτική αρχή (IRDAI) να ανοίξουν τοπικό γραφείο.

«Το άνοιγμα της ινδικής αγοράς σε αντασφαλιστικές από το εξωτερικό θα επιτρέψει στη Hannover Re να αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε αυτή», ανέφερε η εταιρεία, προσθέτοντας ότι με την άδεια που απέκτησε μπορεί να προσφέρει αντασφαλιστική κάλυψη στους κλάδους περιουσίας και ατυχημάτων (π.χ. για την προστασία των σοδειών), αλλά και στους κλάδους ζωής και υγείας.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Hannover Re Ulrich Wallin δήλωσε ενθουσιασμένος, υπογραμμίζοντας ότι το άνοιγμα του γραφείου στο Μουμπάι (πρώην Βομβάη), το χρηματοοικονομικό κέντρο της Ινδίας, σημαίνει ότι «μπορούμε τώρα να είμαστε πιο κοντά στους Ινδούς πελάτες μας και να ανταποκριθούμε καλύτερα στις αντασφαλιστικές τους ανάγκες… Με συνολικό πληθυσμό 1,3 εκατ. ατόμων, ταχέως αναπτυσσόμενη μεσαία τάξη και σχετικά χαμηλό βαθμό διείσδυσης των ασφαλιστικών υπηρεσιών, η Ινδία συνιστά άκρως ελκυστική αγορά για το μέλλον».

SCOR

Η SCOR από την πλευρά της ανέφερε ότι συνεργάζεται με Ινδούς πελάτες από το 1973, διατηρώντας  γραφείο αντιπροσωπείας στη χώρα  από το 2005. Το άνοιγμα «πλήρους» γραφείου, όμως, αντανακλά τη δέσμευση του ομίλου στην ινδική αγορά και τη συνεχή παροχή υπηρεσιών στους πελάτες της στη χώρα.

«Η λήψη της άδειας R3 από την IRDAI συνιστά ορόσημο για τον όμιλο όσον αφορά την ισχυροποίηση της παρουσίας του στην Ινδία», είπε ο Denis Kessler, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της SCOR. «H τοπική μας ομάδα θα είναι έτοιμη να παρέχει αντασφαλιστικές λύσεις στους Ινδούς πελάτες μας» κατά την περίοδο ανανεώσεων των συμβολαίων (renewals) την 1η Απριλίου 2017, κατέληξε ο κ. Kessler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*