250.000 Βρετανοί πέρασαν τα Χριστούγεννα κάνοντας… έρευνα αγοράς για ασφάλεια ΙΧ και κατοικίας!

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Αν νομίζετε ότι όλοι περνούν τις ημέρες των Χριστουγέννων τρώγοντας γαλοπούλα  με συγγενείς ή/και φίλους… κάνετε λάθος. Πολλοί Βρετανοί φαίνεται ότι αξιοποιούν την αργία των Χριστουγέννων για να αναζητήσουν ασφαλιστικά συμβόλαια!

Πραγματικά, σύμφωνα με στοιχεία της AA Insurance, πάνω από 234.000 Βρετανοί σέρφαραν σε ασφαλιστικούς ιστοτόπους αναζητώντας ασφάλιση αυτοκινήτου ανήμερα τα Χριστούγεννα και άλλοι 283.000 έκαναν το ίδιο την επόμενη ημέρα μετά τα Χριστούγεννα (Boxing Day). Άλλοι 23.000 έκαναν έρευνα αγοράς για ασφάλιση κατοικίας τα Χριστούγεννα και 33.300 επιδόθηκαν στο ίδιο «σπορ» 24 ώρες αργότερα.

«Η μελέτη των στατιστικών στοιχείων δείχνει ότι ένας αξιοσημείωτα μεγάλος αριθμός ανθρώπων περιηγείται στα ασφαλιστικά sites την ημέρα των Χριστουγέννων, αν και πολύ λίγοι -90 για την ακρίβεια- αποφάσισαν να αγοράσουν συμβόλαιο αυτή την ημέρα», δήλωσε το στέλεχος της ΑΑ Ian Crowder.

«Παρότι μοιάζει παράδοξο να κάνει κάποιος έρευνα αγοράς για ασφαλιστική κάλυψη ανήμερα Χριστούγεννα, εντούτοις για πολλούς πολυάσχολους ανθρώπους η αργία αποτελεί μια καλή ευκαιρία γι’ αυτό, ιδίως εάν λάβει κανείς υπόψη ότι πολλά συμβόλαια ανανεώνονται την 1η Ιανουαρίου.»

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που ερμηνεύουν το… χριστουγεννιάτικο ενδιαφέρον για τις ασφάλειες, όπως π.χ. το γεγονός ότι πολλά νέα μοντέλα αυτοκινήτων κυκλοφορούν την περίοδο εκείνη. Η αργία των Χριστουγέννων αποτελεί επίσης περίοδο αιχμής για διαρρήξεις, επομένως πολλοί ιδιοκτήτες κατοικιών, ιδίως αυτοί που αγόρασαν πρόσφατα το σπίτι, αισθάνονται την ανάγκη να προστατεύσουν την περιουσία τους. Τέλος, υπάρχει και ο παράγοντας της βαρυχειμωνιάς, καθώς πολλές φορές τα Χριστούγεννα χαρακτηρίζονται από θυελλώδεις ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις που μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές καταστροφές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*