Σύλλογος Ζημιωθέντων Ασπίς Πρόνοια

Εκκίνηση αποζημιώσεων Ομίλου Ασπίς: Επίσημη ανακοίνωση από το Σύλλογο Ζημιωθέντων Ασπίς

Η αναμενόμενη εκκίνηση των αποζημιώσεων των ασφαλισμένων που περιλαμβάνονται στην κατάσταση δικαιούχων ασφάλισης ζωής, αποτελεί αναμφίβολα ένα ιστορικό γεγονός στην υπόθεση του Ομίλου Ασπίς.

Υπενθυμίζουμε ότι ήδη έχουν μεσολαβήσει 7 χρόνια αγώνων και ”αιματηρής” αναμονής από τους χιλιάδες δικαιούχους των εταιρειών του Ομίλου, η άδεια των οποίων ανακλήθηκε χωρίς να ληφθεί καμία απολύτως μέριμνα για τις τύχες των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων, ζήτημα που αποτελεί παγκόσμια δυσάρεστη πρωτοτυπία της χώρας μας.

Εντούτοις θεωρούμε αξιέπαινη την προσπάθεια της νέας εκκαθαρίστριας η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να ξεμπλοκάρει διαδικασίες που χρόνιζαν επικίνδυνα, ενώ εργάζεται με συνέπεια για την όσο το δυνατόν πιο σύντομη διαχείριση των χιλιάδων αριθμών συμβολαίων που επεξεργάζεται.

Σοβαρότατες εκκρεμότητες παραμένουν όμως, οι οποίες προέκυψαν από διασταλτικές ερμηνείες των νόμων από την προηγούμενη εκκαθαριστική αρχή και την Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και την ανυπαρξία πολιτικής βούλησης της τωρινής -αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων- να δώσουν ένα οριστικό τέλος σε αυτή την τόσο δυσάρεστη κατάσταση που δημιουργήθηκε.

Υπενθυμίζουμε ότι:

χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν μείνει εκτός πίνακα οριστικών δικαιούχων αναζητώντας την τύχη τους στα δικαστήρια μέσω χρονοβόρων και ιδιαίτερα κοστοβόρων -χρηματικά και ψυχολογικά- διαδικασιών χιλιάδες ασφαλισμένοι έχουν δει τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται διότι τα συμβόλαιά τους θεωρήθηκαν μη ασφαλιστικά προϊόντα την στιγμή που έχουν στα χέρια τους ασφαλιστήρια συμβόλαια εγκεκριμένα από τις εποπτικές αρχές του κράτους εκατοντάδες ασφαλισμένοι απειλούνται με κατασχέσεις των κατοικιών τους από τις τράπεζες λόγω κατάπτωσης των εγγυήσεων που αποτελούσαν τα συμβόλαιά τους, χωρίς να έχει γίνει η παραμικρή κίνηση προστασίας τους από την Τράπεζα της Ελλάδος και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις του Συλλόγου μας
δεν έχει γίνει καμία νύξη -έστω- για την ενεργοποίηση του Εγγυητικού κεφαλαίου ζωής το οποίο φέρει την αποζημιωτική ευθύνη για το 70% της διαφοράς από το ποσοστό το οποίο θα καλυφθεί από την εκκαθάριση των εταιρειών.

Είναι χρήσιμο να σημειώσουμε ότι από την διαδικασία διανομής των ρευστών διαθεσίμων των ασφαλιστικών εταιρειών, ιδιαίτερα ωφελημένοι θα βρεθούν οι ασφαλισμένοι της Commercial Value, οι οποίοι συνολικά και μέχρι το τέλος της διαδικασίας των διανομών θα λάβουν περίπου 80%-85% των κεφαλαίων που τους αναγνωρίστηκαν, ενώ αντιθέτως οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια θα λάβουν περίπου 15%-20% αντίστοιχα. Οπότε η άμεση ενεργοποίηση του Εγγυητικού κεφαλαίου ζωής αποτελεί ζήτημα υψίστης σημασίας για τους ασφαλισμένους της Ασπίδος.

Θέλουμε να πιστεύουμε και το ευχόμαστε ολόψυχα, η καλή αρχή που γίνεται σημαδιακά αυτές τις Άγιες μέρες, να σημάνει και την καλή συνέχεια της υπόθεσης, στα χέρια άξιων ανθρώπων, που θα φέρουν σε οριστικό τέλος τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και έχουν σημαδέψει τις ζωές και τις ψυχές δεκάδων χιλιάδων πολιτών, οι οποίοι χωρίς να φταίνε σε τίποτα, πληρώνουν άδικα την διαχρονική ανεπάρκεια των κρατικών μηχανισμών και την αθάνατη ελληνική γραφειοκρατία.

Όλες οι πληροφορίες για τα συμβόλαια τα οποία συμμετέχουν στην πρώτη διανομή βρίσκονται στον ιστότοπο www.aspispronia.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*