ΕΤΕπ: Πιστωτική γραμμή 1 δισ. προς ελληνικές τράπεζες για δάνεια προς ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) εγκαινίασε σήμερα την πιστωτική γραμμή της «Δάνεια για  ΜμΕ και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης», ύψους 1 δισ. ευρώ, προς ελληνικές τράπεζες. Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν από ελληνικές τράπεζες για τη χορήγηση δανείων προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) και επιχειρήσεις μεσαίας κεφαλαιοποίησης που δραστηριοποιούνται στους τομείς της γεωργίας, του τουρισμού, της μεταποίησης, των υπηρεσιών και άλλους τομείς. Στις επιχειρήσεις που προάγουν την απασχόληση των νέων θα προσφερθούν πρόσθετα χρηματοδοτικά πλεονεκτήματα, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της ΕΤΕπ «Δεξιότητες και θέσεις απασχόλησης – Επενδύσεις για τους νέους».

Ο  Πρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Werner Hoyer, δήλωσε σχετικά: «Είμαι ευτυχής που βρίσκομαι σήμερα στην Αθήνα για τα εγκαίνια της φιλόδοξης πιστωτικής γραμμής που παρέχει η ΕΤΕπ για τη στήριξη των ΜμΕ και των επιχειρήσεων μεσαίας κεφαλαιοποίησης. Η υπογραφή των πρώτων δανειακών συμβάσεων στο πλαίσιο αυτής της πιστωτικής γραμμής σηματοδοτεί τη συνέχιση της μακροχρόνιας συνεργασίας της ΕΤΕπ με ελληνικές τράπεζες για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας της Ελλάδος».

Οι πρώτες συμβάσεις με την Alpha Bank, τη Eurobank, την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και την Τράπεζα Πειραιώς, συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ τα οποία κατανέμονται ισόποσα στις τέσσερις τράπεζες, υπογράφηκαν σε δημόσια τελετή στην Αθήνα, παρουσία του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Γιάννη Στουρνάρα. Τις συμβάσεις υπέγραψαν από την πλευρά της ΕΤΕπ ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ κ. Werner Hoyer και από την πλευρά των ελληνικών τραπεζών ο κ. Δημήτριος Μαντζούνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, ο κ. Φωκίων Καραβίας, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, ο κ. Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος,  και ο κ. Γεώργιος Πουλόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

«Οι τέσσερεις δανειακές συμβάσεις που υπογράφηκαν σήμερα με τις τέσσερις συστημικές ελληνικές τράπεζες είναι ιδιαίτερα σημαντικές, διότι στηρίζουν, και μάλιστα με μεγάλο ποσό, μία από τις κορυφαίες προτεραιότητες της ΕΤΕπ: την εξασφάλιση καλύτερης πρόσβασης σε χρηματοδότηση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της οικονομίας της χώρας», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΤΕπ, κ. Hoyer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*