Ηχηρό μήνυμα για το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Με μεγάλη προσέλευση και απήχηση πραγματοποιήθηκε η 16η Ημερίδα του insuranceforum.gr και του ΣΕΜΑ στην Αθήνα. Σε μια κατάμεστη αίθουσα 220 ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και στελέχη από ασφαλιστικές εταιρείες παρακολούθησαν τα άκρως ενδιαφέροντα θέματα της ημερίδας, με έμφαση στο μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Οι εργασίες της ημερίδας περιελάμβαναν τέσσερις θεματικές ενότητες, που κάλυψαν τα πεδία: (α) οδηγία IDD, Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, (β) ο ρόλος και η ευθύνη των οργανωμένων πανελλαδικών δικτύων και η συμβολή τους στη διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, (γ) φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές στην πράξη και τι  πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, και (δ) η ανάπτυξη μιας επιχείρησης ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Η συμμετοχή καταξιωμένων ομιλητών και διακεκριμένων προσκεκλημένων έδωσε τη δυνατότητα σε όσους παρευρέθηκαν να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο και ενδιαφέρον πρόγραμμα που προσέγγισε τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές αλλά και τις εξελίξεις που αναμένονται την προσεχή διετία.

image00001

Στην ημερίδα παρέστησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι κ.κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΕΕΑ, Δημήτρης Γαβαλάκης, Πρόεδρος ΕΑΔΕΓιώργος Κούμπας, Αντιπρόεδρος ΣΕΜΑ. Παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι πολλών ασφαλιστικών εταιρειών και εταιρειών διαμεσολάβησης, όπως οι κ.κ. Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Insurance Brokers, Τάκης Παλαιολόγος, Πρόεδρος της 3P Insurance Brokers, Γιώργος Βερούσης, Distribution Channels Relations Manager της Euler Hermes Hellas, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Πρόεδρος ΣΠΑΤΕ, και η Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος  (ΕΕΑΕ) Δήμητρα Λύχρου.

Εισαγωγικές ομιλίες στις θεματικές ενότητες πραγματοποίησαν η κα Ευγενία Καφφετζή, Γενική Γραμματέας ΣΕΜΑ, και η κα Ντορίνα Οικονομοπούλου, Μέλος του ΔΣ του ΣΕΜΑ και της ομάδας εργασίας για την οδηγία IDD.

Ο κ. Ιωάννης Βοτσαρίδης, CEO της Interlife ΑΑΕΓΑ επισήμανε στη βαρυσήμαντη ομιλία του τις ευθύνες της ασφαλιστικής αγοράς απέναντι στην κοινωνία και τις κινήσεις που θα έπρεπε να γίνονται από τα συλλογικά όργανα των ασφαλιστικών επιχειρήσεων, ενώ ο κ. Δημήτριος Τσεκούρας, CEO της ARAG SE, αναφέρθηκε στην Νομική Προστασία χαρακτηρίζοντάς τη σύμμαχο του διαμεσολαβητή και του σύγχρονου καταναλωτή.

Εν συνεχεία μίλησαν ο κ. Γεώργιος Τσακατούρας, Διευθυντής Εκπαίδευσης της Ορίζων Ασφαλιστικής, ο οποίος εστιάστηκε στα προϊόντα αιχμής της εταιρείας και στην υποστήριξη που παρέχει προς τους συνεργάτες της, και ο κ.  Ιωάννης Μανίκας, Account Manager της GLASSDRIVE, ο οποίος μίλησε για τα κρύσταλλα αυτοκινήτων και την επανάσταση στην ασφαλή οδήγηση.

Ο κ. Αλέξης Ιεροκηπιώτης, Πρόεδρος επαρχιακής επιτροπής Πάφου και Αντιπρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επαγγελματιών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μας μετέφερε την εικόνα που κυριαρχεί στην κυπριακή αγορά, τις νομοθετικές ρυθμίσεις και τις αναμενόμενες εξελίξεις που πρόκειται να επέλθουν στη χώρα ενόψει της εφαρμογής της Οδηγίας ΙDD.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η ενότητα με θέμα την οδηγία IDD και κεντρική εισηγήτρια την κα Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager At Risk Advisory Services, Crowe Sol Συμβουλευτική, η οποία ανέλυσε τις επαγγελματικές και οργανωτικές απαιτήσεις που θεσπίζει η οδηγία και τις αλλαγές που θα επιφέρει στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση. Για το ίδιο θέμα υπήρξε και παρέμβαση μέσω skype του κ. Nic De Maesschalck, Γενικού Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (BIPAR), ο οποίος μετέφερε όλα τα νεότερα σχετικά με τις διεργασίες που αφορούν την Ευρωπαϊκή Κοινοτική Οδηγία IDD.

Στη δεύτερη ενότητα αναπτύχθηκε από τον οικονομολόγο κ. Νίκο Κλήμη το θέμα του ρόλου και της ευθύνης των οργανωμένων πανελλαδικών δικτύων και της συμβολής τους στη διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Με μια διεισδυτική και πρωτότυπη παρουσίαση αναδείχθηκαν τα προβλήματα, οι τάσεις και οι προοπτικές.

Στην τρίτη ενότητα ο κ. Θέμης Σαρανταένας, Σύμβουλος Marketing, ανέλυσε το θέμα της ανάπτυξης μιας ασφαλιστικής επιχείρησης στο νέο επιχειρηματικό περιβάλλον και το πώς μπορεί να χτίσει ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής ένα personal brand ώστε να ξεχωρίζει για το κύρος και τις γνώσεις του. Ανέπτυξε επίσης τα εργαλεία και τις τεχνικές του μάρκετινγκ που μπορούν να φανούν χρήσιμα στην προώθηση των υπηρεσιών ενός ασφαλιστικού γραφείου.

Στην τέταρτη και πολύ ενδιαφέρουσα ενότητα ο κ. Τηλέμαχος Μαλγαρινός, Οικονομικός Σύμβουλος, ανέλυσε το φλέγον ζήτημα της φορολογίας και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές και για την αλλαγή των ασφαλιστικών τους εισφορών, που αλλάζουν δραματικά το τοπίο και το κόστος της λειτουργίας τους.

Ο νέος κύκλος των ημερίδων του insuranceforum.gr και της Insurance Innovation θα συνεχιστεί σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα από το νέο έτος. Για περισσότερες πληροφορίες για αντίστοιχη διοργάνωση ή και διαθέσιμα χορηγικά προγράμματα: Insurance Innovation, email: info@insuranceinnovation.gr, τηλ.:2312 201003 (υπεύθυνος κ. Βασιλειάδης Αριστείδης).

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από τη 16η Ημερίδα του insuranceforum.gr και του ΣΕΜΑ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*