.

Η διαχείριση του ρίσκου και η μετάβαση στην νέα εποχή

της Ελενας Ερμείδου

Την διαχείριση του ρίσκου καλούνται να αντιμετωπίσουν ασφαλιστικές και διαμεσολαβούντες με την βοήθεια της τεχνολογίας. Οι λύσεις που θα προσφέρουν, μεταξύ των άλλων, θα καθοδηγούνται από τις εφευρέσεις της νέας τεχνολογία και θα  είναι προσαρμοσμένες στις εξατομικευμένες απαιτήσεις των πελατών σύμφωνα με τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν.

Τα πλεονεκτήματα της υιοθέτησης της ψηφιακής τεχνολογίας είναι η καλύτερη, και με μεγαλύτερη ακρίβεια πρόβλεψη των κινδύνων, η αντικατάσταση των παλαιότερων «βαριών» μοντέλων ΙΤ με νέες πιο ευέλικτες ελαφριές δομές, όπως το cloud, όπου η αγορά θα μπορεί να ανταποκρίνεται ταχύτερα στα αιτήματα των πελατών, κάνοντας χρήση τεραστίου όγκου δεδομένων κατά το πλείστον σε πραγματικό χρόνο, η ενσωμάτωση της τεχνολογία Internet of Things (IoT) με βάση τους κινδύνους και τις ανάγκες των πελατών, κα.

Χαρακτηριστική και η ομιλία του Προέ δρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΑΑ) Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου στην 16η Ημερίδα του Insuranceforum, ο οποίος συνέστησε την υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών αλλά και την συνεχή εκπαίδευση εν όψει της μετάβασης της αγοράς στην νέα εποχή. Ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη επίτευξης συνεργειών με στόχο την δημιουργία πιο ισχυρών σχημάτων με απώτερο σκοπό την βιώσιμη ανάπτυξη.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Πρόεδρο του ΕΕΑ, η Γενική Γραμματέας του ΣΕΜΑ, Ευγενία Καφφετζή, ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ και ΠΣΣΑΣ Δημήτρης Γαβαλάκης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*