Perils AG: Στα 66 εκ. το κόστος τoυ εγκέλαδου στην Ιταλία. Μικρός αντίκτυπος στις αντασφάλειες

της Ελενας Ερμείδου

Στα 66 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το κόστος των καταστροφών από τους σεισμούς που χτύπησαν την Ιταλία τον Αύγουστο, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις  Perils AG, έναντι των αρχικών εκτιμήσεων που τοποθετούνταν στα 34 εκατομμύρια ευρώ.

Ο σεισμός της 24ης Αυγούστου είχε σοβαρές επιπτώσεις στην οικονομία της Ιταλίας με σοβαρό αντίκτυπο στο κλάδο του τουρισμού και άλλους κλάδους που επηρεάστηκαν από την διακοπή λειτουργιών της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Ωστόσο, παρά τον διπλασιασμό των ζημιών και την πολυπλοκότητα των απαιτήσεων ο αντίκτυπος στις (αντ)ασφάλειες παραμένει ελάχιστος.

Για μία ακόμα φορά, το γεγονός, αυτό αποδεικνύει το χάσμα προστασία που υφίστανται ακόμα και στον ανεπτυγμένο οικονομικά κόσμο. Συγκεκριμένες καλύψεις έναντι κινδύνων καταστροφών  δεν αγοράζονται, ως εκ τούτου οι υπηρεσίες που παρέχουν οι αντασφαλιστικές στις περιοχές αυτές είναι ελάχιστες.

Υπολογίζεται, ότι ο κλάδος θα αποζημιώσει στο 10% των οικονομικών ζημιών των καταστροφών που συνέβησαν από τον σεισμό της Ιταλίας.

Η PERILS βάσει αυτών των δεδομένων ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει την 3η κατά σειρά μελέτη για το συμβάν αυτό στις 24 Φεβρουαρίου 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*