Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής: «Οι ασφαλισμένοι της International Life και ο κακός λύκος»

Να προχωρήσει άμεσα στη μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού της International Life που θα διασφαλίζουν τόσο τους ασφαλισμένους της όσο και την Εθνική Ασφαλιστική καλεί τη ΔΕΙΑ ο Σύλλογος Υπαλλήλων της δεύτερης, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία που έπρεπε να μεταφερθούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα, παρότι κρίθηκαν ασφαλή από την εποπτική αρχή.

Η σχετική ανακοίνωση:

Συνάδελφοι,

Πάνε μήνες από τότε που η Εταιρία μας ήταν η μοναδική που υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life και την κάλυψη των ασφαλισμένων της.

Η Εταιρία μας με το σημερινό ιδιοκτησιακό της καθεστώς ανέλαβε για μια ακόμα φορά την ευθύνη για την διάσωση των ασφαλισμένων εταιρίας που οι ιδιοκτήτες της την πτώχευσαν και η ΔΕΙΑ κοιμόταν.

Όλο αυτό το διάστημα, και ενώ χιλιάδες πελάτες της International βιώνουν την ανασφάλεια καθημερινά, η μεταβίβαση δεν έχει ολοκληρωθεί.

Η Εθνική είναι έτοιμη να υποδεχτεί το χαρτοφυλάκιο και τους ασφαλισμένους της Εταιρίας και να τους προσφέρει το ίδιο υψηλό επίπεδο σιγουριάς και εξυπηρέτησης όπως σε όλους τους ασφαλισμένους που την έχουν εμπιστευτεί.

Δυστυχώς για τους ασφαλισμένους η μεταβίβαση δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Οι ευθύνες εδώ είναι συγκεκριμένες και έχουν ονοματεπώνυμο:

Η Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης της Τράπεζας της Ελλάδος, αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά πολύ κατώτερη των περιστάσεων και του θεσμικού της ρόλου που υποτίθεται ότι επιτελεί.

Τα περιουσιακά στοιχεία που έπρεπε να μεταφερθούν για να καλύψουν τις υποχρεώσεις της International, εκείνα που υποτίθεται ότι ο έλεγχος της ΔΕΙΑ έκρινε ότι είναι ασφαλή και ικανά να καλύψουν την ασφαλιστική τοποθέτηση της εταιρίας παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα.

Τα ακίνητα εκείνα που πρόκειται να μεταβιβαστούν, εκείνα τα ακίνητα που ο διορισμένος από την ΔΕΙΑ εκτιμητής διαβεβαίωνε ότι μέσα σε λίγες μέρες θα είχε ολοκληρωθεί η μεταβίβασή τους, παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα για να χρησιμοποιήσουμε κομψή έκφραση.

Το αποτέλεσμα είναι ότι οι χιλιάδες ασφαλισμένοι της International παραμένουν αυτή την στιγμή στον αέρα αντιμετωπίζοντας σημαντικά προβλήματα.

Θέλουμε να καλέσουμε σήμερα την επικεφαλής της ΔΕΙΑ κα Σεληνιωτάκη καθώς και τον ασφαλιστικό επόπτη κο Περιστέρη να συναισθανθούν τις ευθύνες που έχουν απέναντι στους ασφαλισμένους.

Να προχωρήσουν έστω και τώρα στις κινήσεις εκείνες που θα διασφαλίσουν τους ανθρώπους που είχαν εμπιστευτεί, βασισμένοι στην εγγύηση της ΤτΕ για σωστή εποπτεία και έλεγχο των αποθεμάτων της International, ότι ασφαλίζονται σε μια φερέγγυα εταιρία.

Να προχωρήσουν άμεσα στην μεταβίβαση στοιχείων ενεργητικού της International που θα διασφαλίζουν τόσο τους ασφαλισμένους της, όσο και την Εθνική Ασφαλιστική.

Σε διαφορετική περίπτωση θα φέρουν ακέραια την ευθύνη απέναντι στους ασφαλισμένους που υποτίθεται ότι προστατεύουν.

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*